V průběhu těchto pěti týdnů, každý týden ples takže pomalu jak etapový závod. Vše zahájili rybáři, po nich dárci krve, následoval osmnáctý reprezentační ples města, aby přišla novinka v podobě prvního sportovního plesu a vše ukončil osmý reprezentační ples Základní umělecké školy Volary.

Ples ZUŠ Volary tradičně zahájili Martin Vaverka frontman skupiny Friends , která je nezbytnou součástí plesů ZUŠky ve Volarech společně se starostou města a ředitelem ZUŠ Volary Vítem Pavlíkem. Je již tradicí, že ples začíná v 19 hodin, to aby mohl své mistrovství předvést klenot základní umělecké školy i města V-Band. Na pódium tak přišlo hudební seskupení v čele s jeho uměleckou vedoucí Kateřinou Pavlíkovou. V - Band reprezentuje město Volary nejen v regionu, ale za hranicemi byl v očekávání nejen u sebe, ale mezi přítomnými diváky.

V-Band letos prošel velkou generační obměnou a po šesti měsících usilovné práce ukázal nový repertoár a jak vše zvládli. Mladí hudebníci pod taktovkou Kateřiny Pavlíkové vše zvládli výborně a spontánní potlesk na závěr byl pro mladé hudebníky pohlazením i motivací k další práci. Skvělé představení končilo přáním k narozeninám, když mladá saxofonistka Kačka oslavila právě v den plesu pěkné patnácté narozeniny. I my přejeme hodně zdraví, štěstí a na nové cestě mnoho úspěchů.

A po té již patřil parket volarským tanečníkům, kteří tuto poslední etapu rozjeli tempem nevídaným. Taneční úsilí na chvíli vystřídalo sportovní představení. Sportovní disciplínu hooping předvedla v sestavě s kruhem Vlasta Lebedová, která v rytmu hudby ukázala, jak to vypadá a možná i naladila mnohé ženy v sále k zajímavému cvičení doma.

A potom se již tančilo, zpívalo a ve dvě hodiny ráno ples dojelo do cíle letošní plesové sezóny. Ta byla úspěšná a všem, kdo na plesy chodili se líbila. Nyní již pánové saka, kravaty, či motýlky stejně jako dámy své zajímavé velmi pěkné róby a lodičky, a vysoké jehly odloží do skříní a botníků, aby je opět za rok vyndali a roztančili sezónu plesů roku 2020.

Ladislav Beran