Příští čtvrtek 16. listopadu, v předvečer státního svátku, tedy pracovního volna, místní kulturní dům čeká další ze seriálu koncertů. Ve spolupráci se zbytinským obecním úřadem uspořádala kapela Lucky Brew první ročník Hard´n´Heavy Bash.

Prachatická skupina Lucky Brew plánuje dva roky po eponymním debutovém albu letos vydat druhé plnohodnotné CD. U příležitosti propagace nových skladeb se kapela rozjela po Jihočeském kraji, kdy se postupně představila v Českých Budějovicích, Krumlově a třetí zastávkou potom budou právě Zbytiny. „Nová deska vzniká už dva roky, bude na ní osm nebo devět písniček pod kterými je podepsaná celá kapela, texty si psala zpěvačka Lucka Chánová sama.“ říká kytarista Dawe Štádler. „Nahráváme pomalu, ale dáváme si na všem záležet, znovu jsme ke spolupráci přizvali Vláďu Dvořáka, který je majitelem studia Solisko u Prahy. Původně jsme chtěli desku před Vánocemi pokřtít, ale nakonec posouváme termín vydání na únor. Není kam chvátat a poslední úpravy jsou na desce to nejdůležitější.“ dodává Štádler. Lucky Brew hrají melodický moderní hard-rock s prvky tvrdého funku, vystupují v sestavě Lucie Chánová – zpěv, Jan Rosa – basová kytara, Dawe Štádler – kytara a Michal Piloušek – bicí.

Lucky Brew doplní na pódiu ještě dvě tvrdě rockové kapely, večer uzavře místní metalová formace X-Ray, která v letošním roce vydala první album Machine Girls, které vznikalo ve vyhlášeném studiu Sono. Skladby právě z něj předvede i ve Zbytinách.

Mezi lokálními kapelami se na pódiu ukáže českobudějovická hard-rocková kapela Menhir. Ta má za sebou tři desky a několik vyprodaných turné po boku kapely Arakain. „Na podzim se kamarádům z Menhiru zranil bubeník a poprosili mě, jestli bych nezaskočil na několika koncertech. Jsme dlouholetí kamarádi, a tak se u stolu zrodil nápad uspořádat společně s Lucky Brew u nás na Šumavěa Hard´n´Heavy Bash.“ dodává Michal Piloušek, kterýje zároveň hlavní pořadatel koncertu.

Začátek je naplánován na 20 hodin, každá skupina bude hrát okolo jedné hodiny. První se představí Lucky Brew, poté Menhir a na závěr X-Ray. Vstupné bylo stanoveno na 100 korun. Na návštěvníky čeká na lokální poměry nevídaná světelná show a precizní zvuk, který na koncert směřuje až ze Třebíče. Do Zbytin mohou návštěvníci cestovat i vlakem, ten odjíždí v 18:31 z Prachatic, zpět budou připraveny odvézt fanoušky taxíky.

Michal Piloušek