Pořadatel festivalu Miloš Končický vysvětlil, že za více jak dvě stovky letních i zimních koncertů, které v Třeboni uspořádali, si posluchači mohli udělat obraz o pomyslném umístění festivalu mezi množstvím dalších ze všech měst republiky.

Vstupenky na jednotlivé koncerty i abonentní karty na všechny večery je možné zakoupit již nyní na Turistickém a informačním středisku na Masarykově náměstí, Lázních Aurora a Bertiných lázních i na Informačním středisku v Českých Budějovicích. Prodejcem je také Ticketmaster. - Výhodnost nákupu abonentních karet spočívá v jejich výrazné slevě na jednotlivé koncerty i jejich přenosnosti na jiné osoby. Také sedadla na závěrečných koncertech jsou umístěna v přední zóně hlediště. I letošní program nabízí velké umělce z České republiky i ze zahraničí.

„A ani letošní, šestnáctý ročník nebude výjimkou. Už slavnostní zahájení dne 9. července představí vítěze loňské soutěže Pražského jara v oboru lesní rok Alexandre Collarda, který vystoupí společně s Wihanovým kvartetem,“ pozval.

Také další večery nabídnou zajímavé zážitky. „Renata Ardaševová, Jana Lahodná a Petr Nouzovský, stejně jako Ambrož ladies orchestra nás přesvědčí o správnosti volby dramaturgie festivalu,“ uvedl Miloš Končický.

Pozvánku do lázeňské Třeboně přijali také sólisté Budapešťské velké operety (12. července.) či barytonisté Brückler, Kettner a Sema (13. července.), kteří svým koncertem vzdají hold pěvkyni Emě Destinnové.