V letošním roce odborná porota jasně řekla, že jejich výkon byl nejlepší. Získali hlavní cenu štítu, navíc si odvážejí i cenu za mužský herecký výkon. Jejich Rozmarné léto zvítězilo mezi pěti soutěžními představeními.


Rádobydivadlo Klapý rozhodně nejsou v Prachaticích nováčci. „Vezeme si domů už čtvrtou hlavní cenu,“ poznamenal k úspěchům v Prachaticích Ladislav Valeš, který ji byl osobně za Rádobydivadlo převzít na prachatických divadelních prknech. „Těžko mluvit o tom, v čem jsme byli tak dobří, že porota hlavní cenu udělila nám. Myslím si, že se nám podařila hravost, čímž se představení stalo netradiční. Chtěli jsme se vyhnout filmové předloze, dělali jsme to po svém a úprava byla velice radikální,“ přiblížil pojetí Rozmarného léta Ladislav Valeš. Ten sám v úspěšné divadelní hře hraje.


Vítězové přehlídky si ale odvezli i cenu za mužský výkon. „František Zborník hraje v České Lípě, s níž máme úzké vztahy, hostuje u nás v hlavní roli. Myslím, že jsme udělali velice dobře, že jsme tuto roli nabídli právě jemu,“ zhodnotil Ladislav Valeš. Závěrem přiznal, že v Prachaticích se Rádobydivadlu hraje velice dobře. „Vždycky se sem moc těšíme, když jsme neměli možnost tu hrát, třeba nám to z nějakého důvodu nevyšlo, tak jsme z toho byli hodně smutní. Prachatice nám rozumějí,“ doplnil.