Letos přijel i slavný Jesii Jons, nechyběl Bufalo Bil a čekalo se, zda přijdou Vinetou s pokrevním bratrem Old Shatterhandem. Letošní bál pro pořadatele velkým překvapením, neboť sociální sítě, sms a další vymoženosti doby zapůsobily pozitivně tak, že sál volarské radnice byl naplněn k prasknutí. Tak velkou účast máme poprvé pochvaloval si Martin Janda, který country bál ve Volarech organizuje a vyjádřil tak spokojenost a neskrýval příjemné překvapení.

Pochod Military death march je věnovaný uctění obětí pochodu smrti z roku 1945.
Military death march se vydařil, poprvé přálo i počasí

Čtverylky, brány, kola a další zajímavé tance vládly a do rytmu k tomu hráli Rybnikáři, kteří přidávali, či ubírali na tempu tak, aby dámy i pánové stačili co nejvíce kreací. Večer zpestřila skupina country tanců Wency z Prachatic. Její tanečníci předvedli, jak to tenkrát na divokém západě vypadalo, když přišel večer a byl čas k zábavě. Vystoupení byla velmi pěkná a vždy po nich nastalo stylové společné točení.

Kapela Harlej v pátek večer zaplnila vimperskou Cihelnu.
OBRAZEM: Harlej zaplnil vimperskou cihelnu

Letošní sezóna plesů a bálu skončila před třetí hodinou raní osmého dubnového dne a bylo to loučení stylové. Plesová sezóna byla úspěšná a téměř vždy bylo ve společenském sále plno. Děkujeme všem pořádajícím organizacím a spolkům za krásné taneční večery a za rok opět v tanečním kroku nashledanou.

Ladislav Beran