„Takzvaný karneval na lyžích se koná každý rok, akorát předloni se neuskutečnil, protože nevyšlo počasí. Měli jsme strach z toho, že by mohlo pršet, ale letos to vyšlo,“ uvedl pořadatel Petr Ludačka.

Soutěžení masek

Na sjezdovce se sešlo celkem devatenáct masek. „Děti v různých převlecích a na lyžích či na snowboardu se zúčastnily několika disciplín, které jsme měli pro ně připravené,“ podotkl Petr Ludačka. Nejdříve se lyžovalo z kopce. Po té následovalo přetahování lana, dále válení koulí a poslední disciplinou bylo stavění soch ze sněhu. „Právě při této disciplině se děti asi nejvíce vyřádily,“ dodal Ludačka.

Závodili i dospělí

Discipliny byly formou soutěží, přičemž závodníci byli rozděleni do skupin.
„Karneval byl nejen pro děti, ale i pro dospělé. Nejmladšímu účastníku byly tři roky, tomu nejstaršímu padesát pět let. Skupiny si pak tvořili sami účastníci, soutěžící jsme tedy nerozdělovali podle věku,“ upřesnil pořadatel Petr Ludačka.

Vyhrál každý

Ve zmíněných disciplinách si masky mohly zasoutěžit o různé ceny.
„Vyhrál v podstatě každý účastník. Samozřejmě jsme hodnotili především ty nejmenší závodníky. Měli jsme pro ně připravené různé sladkosti a drobné ceny, například knihy. Každá maska na lyžích si odnesla tašku s výhrou,“ doplnil pořadatel Petr Ludačka.
„Na karneval jsem se moc těšil. Letos jsem přišel poprvé. Převlékl jsem se za Rudolfku s mladším bráškou. Soutěžil jsem na snowboardu a všechny discipliny se mi moc líbily. Stavění soch ze sněhu mě bavilo nejvíce,“ radoval se ze sobotního karnevalu na lyžích osmiletý Ruda Meindl z Netolic.