V sobotu 22. dubna se konalo tradiční setkání seniorů v lenorské sokolovně. Program zahájili místní školáci a dospěláci pohádkovým muzikálem Zlatovláska.

Pro velký zájem se toto představení hrálo pro rodiče a veřejnost i o den později. S každou pohádkou, kterou připravuji, začínám již o letních prázdninách a hned od září začínáme nacvičovat. Letos vystupovalo 35 účinkujících, z toho bylo 7 dospěláků, kteří se na vystoupení osm měsíců pilně připravovali. Přípravy obnášely nejen časté zkoušky většinou o víkendech, úpravy textů, malování kulis, nacvičování pohádkových písní, hudby, zvukových efektů , ozvučení, šití kostýmů.

Touto cestou bych chtěla poděkovat všem za nádherné výkony. Poděkování za hudební podklady patří Martině a Františku Zachovým, Miroslavu Peckovi, který je roky naším mistrem zvuku, Martinu Škvainovi, Pavlu Filovi, Patriku Jančovičovi, Františku Ludačkovi a Josefu Košíkovi, kteří chodili spolu s dětmi nacvičovat ve svém volném čase, všem dětem z lenorské školy i školky, Petru Mrázovi, který nám již pátým rokem pohádky natáčí a dětem věnuje pohádkové dvd, našemu panu řediteli Zbyňku Jíchovi, který celou akci podporoval a ve všem nám vyšel vstříct. Děkuji i všem rodičům, kteří dětem připravili nádherné kostýmy. Obvzláště děkuji Jaroslavě Sochové za nádherné kostýmy pro kuchaře.

Děkuji za celý pohádkový tým všem divákům, kteří nám vytvořili úžasnou atmosféru v sobotu a obvzláště v neděli a dobrovolnou částkou přispěli do kasičky. Vybranou částku použijeme na výrobu společných triček s logem pohádky.

Lenka Wagnerová, režisérka