Jeho matka, Elisabeth Regina, poslední princezna ze Schwarzenbergu na Hluboké, se v roce 1970 vdala za Rüdigera von Pezold, syna Bernda von Pezold a Elisabeth von Schack. Adam se narodil jako nejmladší syn, má dvě sestry a čtyři bratry. Vyrostl střídavě mezi domovem na zámku Gusterheim v rakouském Štýrsku a farmou Forrester Estates v Zimbabwe, kterou zde jeho rodiče budovali.

Ve svých 12 ti letech byl zapsán do britské internátní školy Ampleforth College v Severním Yorkshiru, kterou zakončil složením zkoušek z historie, dějin umění, politologie, náboženství a německého jazyka. Rok po studiích strávil cestováním po Jižní a Střední Americe. Poté nastoupil na známou University College v Londýně, kde vystudoval obor historie a dějiny architektury.

Od roku 2005 Adam Pezold podniká v oboru rekonstrukcí historických budov v Německu, Rakousku, Francii, Itálii a Švýcarsku. V roce 2009 se přestěhoval do Prahy, kde pracoval jako developer nemovitostí, a začal se angažovat ve snahách své matky o navrácení majetku jejího dědečka a zároveň otcova bratrance JUDr. Adolfa Schwarzenberga, který jejího otce v roce 1940 adoptoval, v boji za svůj rodinný odkaz, svou historii a vzpomínky své rodiny zanechané v jižních Čechách. V souladu s rodinnou tradicí je Adam Pezold vášnivým lovcem se silným zájmem o mezinárodní politiku, historii, právo a umění.

Ladislav Čepička, jeden z organizátorů Festivalu Šumava Litera