Do konce zápasu už zbývala necelá minuta, když jste parádně trefil tři body. Co vám v té chvíli blesklo hlavou?
Byl to super pocit. Třetí třetina z naší strany nebyla dobrá. Pardubice nás tlačily a už jsme se tak nějak chystali na prodloužení. Naštěstí jsme dostali přesilovku a takhle jsem se ještě nikdy netrefil.

Viděl jste v brance nějaké místečko, nebo jste pálil naslepo?
Když to zkouším na tréninku, tak jsem takhle snad nikdy nevystřelil. Zkusil jsem a vyšlo to. Takový gól jsem snad opravdu ještě nikdy nedal. Z voleje a nulového úhlu. Obrovská radost.

Oba góly jste dali v početní výhodě. Změnili jste něco v jejich systému oproti posledním zápasům?
Neřekl bych, že jsme přesilovky odehráli nějak extra, ale dva góly se počítají. Přesilovky musíme ještě vylepšit. Potřebujeme mít větší klid na hokejkách. Ale přece jen extraliga je rozdíl proti první lize.

Kde jste v sobě našli hlavně psychické síly, když se pro vás ve třetí třetině zápas nevyvíjel nejlépe. Domácí vyrovnali a vynutili si poměrně značný tlak?
Bylo tam z naší strany hodně oslabení a o vyrovnávací gól jsme si koledovali. Bylo to po skrumáži před brankou, kdy domácí vyškrábli puk a Tomášek to dal se štěstím. Netrefil dobře puk, ale Kvakyho (brankář Petr Kváča – pozn. red.) to přeskočilo.

TAKÉ ČTĚTE: Ve Finsku začíná MS, Dušková s Bidařem předvedou krátký program

Ve třetí třetině vám začaly trochu docházet síly, že jste byli nuceni faulovat a soupeř hrál přesilové hry?
To bych ani neřekl. Pardubice ale ve třetí třetině zapnuly, daly do toho všechno a my jsme se o výsledek začali malinko psychicky bát. Naštěstí jsme vyhráli, což je pro naši psychiku obrovská vzpruha.

Co jste říkal výkonu vašeho gólmana Petra Kváči?
Kvaky nás drží v celém play off a v Pardubicích velkou formu potvrdil. Dostal jeden smolný gól, ale chytal výborně.

Co znamenají cenné tři body z ledu favorita pro další vývoj baráže?
První výhra je důležitá, ale musíme na ni navázat v dalším utkání proti Karlovým Varům. Věděli jsme, že Pardubice zachraňují extraligu a psychicky to pro ně nebude lehké.

Zdroj: Deník/ Pavel Kortus