HC Vimperk – Jiskra Humpolec 1:2 (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1)

Již od úvodního buly se hrálo v rychlém tempu. Hosté, kteří dorazili na Šumavu pouze s dvanácti hráči, vstoupili do zápasu aktivněji a díky lepšímu pohybu si vypracovali několik nebezpečných šanci. Tu nejvážnější dokázal v 5. minutě brankář Mazúch po chybě obrany zlikvidovat. A nová posila ve vimperské brance podržela spoluhráče během první třetiny hned několikrát, protože hosté byli stále nebezpečnější. Domácí hráči naopak nedokázali výrazněji ohrozit brankáře hostí, přestože měli v první třetině výhodu celkem tří přesilových her, a tak byl stav utkání po dvaceti minutách bez branek.

Druhá třetina měla podobný průběh. Domácí se dostávali častěji do šancí, ale humpolecký gólman Zour chytal stejně jako jeho protějšek výborně a oba brankáři měli velkou zásluhu na tom, že ani ve druhé třetině branka nepadla.

Na první gól se čekalo až do 43. minuty, v níž zajistil domácím vedení Jiří Lang po přihrávce Krejsy. Vedoucí branka Vimperské uklidnila, ale do konce základní hrací doby zbývalo ještě 17 minut. V polovině třetí třetiny byli hosté ve svém pásmu pod tlakem, ale díky chybě domácích na útočné modré čáře se jim podařilo dostat do brejku, a přestože byl v souboji první u puku vimperský brankář, skončil kotouč po smolném odrazu od dojíždějícího hráče v domácí brance. Vimperští tak museli znovu dobývat humpoleckou tvrz. Hosté se naopak snažili dohrát utkání na remízu. A to se jim povedlo.

Po šedesáti minutách byl stav 1:1 a rozhodovaly samostatné nájezdy, v nichž opět vynikli oba brankáři, kteří nepustili za svá záda ani jeden ze tří pokusů na obou stranách. Za domácí neuspěli Bojer, Předota J. ani Sitter R. Ve čtvrté sérii neproměnil svůj nájezd Paule a hostující Dolejš našel mezírku v postoji domácího brankáře a vystřelil Humpolci druhý bod za vítězství 2:1 po samostatných nájezdech. Utkání dominovali oba brankáři. Vimperský Mazúch i humpolecký Zour se podíleli na tom, že v utkání padlo tak málo gólů.

Z domácích hráčů zaujal poctivým výkonem B. Král. Pro domácí je zisk jednoho bodu zklamáním. Pět kol před koncem soutěže (Vimperk odehraje ještě čtyři zápasy, v 19. kole má volno) je Vimperk devátý se šestnácti body. Osmé místo drží se stejným počtem bodů Hluboká, která ale odehrála o tři zápasy méně. Důležité utkání čeká vimperské hráče v neděli 10. ledna v Soběslavi, která v tomto kole překvapivě zvítězila v Radomyšli. Vimperk musí na ledě tradičního soupeře naplno bodovat, porážka by znamenala velkou komplikaci v cestě za postupem do závěrečného play off.

Fakta z utkání:

Góly a nahrávky: 43. Lang (Krejsa) – 51. Hubata (Hurda), rozh. nájezd Dolejš. Rozhodčí: Poskočil – Vondráček, Mašek. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. Diváků: 250.
Sestavy – Vimperk: Mazúch – O. Předota, L. Vavřík, Gabauer, R. Sitter, Vítovec, J. Předota – J. Sitter (21. Jan Bárta), Bojer, Paule, Kouba, Hail, B. Král, Krejsa, Lang, P. Novotný. Humpolec: Jan Zour – J. Šerák, M. Kříž, L. Hynek, Hurda – Brychta, D. Hřeben, Knězů, Dolejš, M. Hynek, Hubata, Komůrka, Krankus.

Jiří Horejš