Třetí nejvyšší soutěž bude hrát celkem 26 družstev, která byla územně rozdělena do tří skupin: Sever, Střed a Východ. Skupiny Sever a Východ budou devítičlenné, skupina Střed po nedávném odstoupení Nymburka pouze osmičlenná. Ve skupinách se družstva utkají pětikolově každý s každým, což znamená 40, a pro skupinu Střed 36 utkání.

Následné play off se odehraje v jednotlivých divizích. Vždy první dva celky postoupí přímo do semifinále, týmy na třetím až šestém místě budou hrát předkolo.

Vítězné celky play off jednotlivých skupin pak sehrají dvoukolovou kvalifikaci každý s každým o postup do první ligy. Naopak sestupovat letos nebude nikdo.

Všechny tři jihočeské týmy budou nastupovat ve skupině Střed, kde budou jejich soupeři Kolín, Klatovy, Kobra Praha, Příbram a jako velké zpestření čínský tým China Gold Dragon, který bude své zápasy hrát ve Slaném.

Ve středečním úvodním kole hrají všichni jihočeští zástupci mimo hranice kraje: Písek v Příbrami, David servis v Kolíně a Tábor ve Slaném s Číňany. Doma se Jihočeši představí poprvé až v sobotu. Písek se střetne od 17.30 s ambiciózní Kobrou Praha, David servis přivítá od 18 hodin v Pouzar centru a Tábor bude hostit rovněž od 18.00 Příbram, kterou vede trenér Jan Tlačil.