Litoměřice připravily o domácí neporazitelnost Jihočechy už v minulé sezoně a podobný kousek se jim v Budvar aréně podařilo letos zopakovat. Jenže zatímco před rokem to bylo drama, hosté vyrovnali až v závěru a vyhráli po nájezdech, tentokrát to byl ze strany Motoru pořádný propadák. „Je to úplně jednoduché. Litoměřice vyhrály naprosto zaslouženě. Nepředvedli jsme takový výkon, abychom šli vítězství naproti. Na tento zápas potřebujeme co nejdříve zapomenout, protože v některých fázích to bylo z naší strany strašné,“ konstatoval po utkání rozmrzelý trenér Václav Prospal.

Přitom v pondělí jeho svěřenci výborně zvládli těžký zápas v Jihlavě a přivezli hodně cenné tři body. Jenže tentokrát to byla od začátku mizérie. „Nemohu říct, že by tam z naší strany chybělo nasazení, nebo že by kluci nechtěli. Svým způsobem jsme si ale nepřihráli na dva metry, soupeř nás přebruslil, prohrávali jsme osobní souboje. Jak v určitých fázích hrajeme doma dobře, tak to jsme tentokrát vůbec nepředvedli. První střelu na branku jsme měli asi v šesté minutě. To není start do zápasu, který by jsi doma chtěl mít. Měli jsme na začátku dvě přesilovky, kdy jsme nepředvedli zhola nic,“ kroutil trenér hlavou.

Zatímco jeho tým podal výkon daleko za svými možnostmi, soupeřovu hru ocenil. „Někdy hraješ tak, jak ti soupeř dovolí. Hosté předvedli velmi dobrý a koncentrovaný výkon. Ale když budu mluvit jenom o nás, tak jsme dnes neměli vůbec žádnou šťávu. Nebruslili jsme a nehráli jsme na kotouči. Výsledek zcela odpovídá tomu, jak zápas probíhal. A to nebudu ani mluvit o tom, že jsme zaplaťpánbůh dali dva góly ve třetí třetině,“ netajil značné zklamání.

Litoměřice na jihu Čech ukázaly, že budou ambiciózní celky z popředí tabulky zřejmě pořádně prohánět. Mladíci, doplnění několika zkušenými hokejisty, výborně bruslili a v produktivitě i důrazu v osobních soubojích domácí celek bohužel výrazně předčili. „Věděli jsme, že Budějovice jsou favoritem, který doma ještě neztratil ani bod. Přijeli jsme s nějakým plánem a udrželi jsme se v něm celých šedesát minut. Především první třetinu jsme odehráli velice dobře,“ pochvaloval si asistent trenéra vítězů Daniel Tvrzník. „Ve druhé třetině jsme nedostali pár jednoduchých puků z obranného pásma. Dostali jsme se tak pod tlak, ale paradoxně jsme ze tří šancí dali dva góly a odskočili na 0:4, což bylo pro celý zápas klíčové,“ zhodnotil utkání.