Smlouvu na sezonu 2021-22 podepsal brankář Jan Strmeň. „V posledních zápasech dostává od trenéra Prospala hodně příležitostí a neustále si vylepšuje extraligová čísla. Na jihu Čech už se zabydlel a může tak přidat i svou čtvrtou sezonu v dresu Motoru,“ informuje Kučera.

Do obrany má klub nově podepsanou už trojici hráčů. Nejzkušenějším borcem s novým kontraktem je americký bek Conor Allen, který momentálně hostuje v Mladé Boleslavi. Pro příští ročník se ale vrátí na jih Čech a bude k dispozici novému trenérovi. Bude to pro borce se zkušenostmi z NHL už čtvrtá extraligová sezona.

Další dva podepsaní beci jsou zejména příslibem do budoucnosti. Dvacetiletý Ivan Lytvynov má velký ofenzivní potenciál, letos sbírá první extraligové ostruhy a v příštím ročníku už by měl nabyté zkušenosti potvrdit.

Ještě o rok mladší talent Šimon Kubíček vlétl do extraligy naprosto bez respektu. Hned ve své debutové sezoně dostává na ledě nejvíc prostoru ze všech juniorů v soutěži, v průměru hraje přes dvacet minut za utkání. Nyní má jistotu smlouvy i pro příští ročník.

A talentovaní mladí hráči nebudou Motoru chybět ani v útoku. Kontrakty pro následující sezonu už získali dva benjamínci sestavy kouče Václava Prospala. Devatenáctiletý odchovanec Martin Beránek přidá už čtvrtou sezonu v dresu A týmu. A o další kontrakt si v posledních zápasech hlasitě řekl i další odchovanec dvacetiletý Matěj Toman. Oba dva dostanou šanci přesvědčit o svých kvalitách i nový trenérský tým.

„První šestice pro následující ročník je jasná, ale je to pochopitelně úplný začátek. Tvorba extraligového kádru pro příští sezonu intenzivně pokračuje,“ ujistí Kučera.