Skončili jste třetí týden přípravy na ledě. Panuje z vaší strany spokojenost s jejím průběhem?
Je to prima. Pro mě osobně je to největší podíl ledu, jaký jsme kdy v červnu dostali. Loni jsme tady chodili dvakrát v týdnu, a když jsem byl třeba ve Slovanu Bratislava, tak jsme také chodili bruslit. Ale ne tolik. Tohle je opravdu parádní a jsem zvědavý, jak dopadnou po takovém tréninku kondiční testy, které máme příští týden.

Hráči změnu v přípravě vítají?
Je to pro ně jiný pohyb, než bývali zvyklí. Ale srovnali se s tím v pohodě. Věřím, že je to i pro ně lepší.

Nějaké zdravotní komplikace váš tým netrápí?
Mildovi Jáchymovi, který je u nás na tryoutu, se v posilovně trochu hnula záda. David Gába si doléčuje rameno. Jinak jsme zdravotně bez závad.

Jak je na tom útočník Lukáš Květoň se svým operovaným kolenem?
Koleno má v rehabilitaci, takže nejvíce času stráví na rotopedu. Tam není žádná balanční plocha a koleno je relativně stabilní, takže právě tam se snaží získat do nohou zpět svalovou hmotu, aby to po dovolené už mohl začít zkoušet s námi na ledě. Ale u něj je to opravdu běh na dlouhou vzdálenost.

Smlouvu v klubu podepsal zkušený obránce Zdeněk Kutlák. Přesvědčil vás svými výkony na ledě?
V jeho případě to nebylo ani o tom, že by nás měl přesvědčit. Bylo to spíše o tom, aby také on získal jakousi představu, jak to tady funguje. Aby se ztotožnil s týmem a dostal chuť jít do naší mise se vším všudy.

S týmem se připravuje také další zkušený zadák Filip Novák. Máte zájem i o jeho služby?
Filipovi jsme dali najevo, že bychom o něj rozhodně stáli. Zatím se rozhoduje. To je ale spíše otázka na vedení klubu, jestli naleznou společnou řeč.

Na zkoušce jsou v přípravě tři hráči. Daří se pokus o návrat do velkého hokeje Petru Gřegořkovi?
Petr zkouší hlavně sám sebe, jak mu vydrží zdraví a srovná se s aktuálními podmínkami po dvouletém výpadku.

Miloslav Jáchym a Radek Prokeš jsou v jiné pozici než zkušený bek Gřegořek?
Milda Jáchym vypadá na ledě kondičně velice dobře. Minulý týden ale začal laborovat se zády, takže se dává dohromady a na led teď momentálně nechodí. Radek Prokeš je na tom plus minus jako loni. Silově se proti loňsku zlepšil. Je v kategorii s Ondrou Šulkem, Honzou Bártou a Kubou Doktorem. Z této skupiny zůstane jenom někdo a chceme, aby se tito kluci o své místo v kádru mezi sebou poprali.

Nevyděsilo vás trochu, že byli draftováni dva vaši gólmani Kváča a Patera?
Mluvilo se o tom, že možnost draftu tady je. Určitě je to pro ně dobrá vizitka. Zároveň je to pořád jen takový příslib. Teprve na nich bude, jestli se s touto výzvou dokáží poprat. Pokud chtějí nahlédnout do NHL, tak je čeká ještě spousta práce. Pro každého mladého hráče je strašně důležité, aby si nastavil svou cestu, kterou zvládne. Aby se nerozběhl do situací, které nezvládne. To by ho naopak hodilo o sezonu nebo dvě zpátky. Zvlášť u brankářů je důležité, aby byli na místě, kde budou kvalitně trénovat a chytat. To je práce pro agenty a skauty. Každý kluk si musí vybrat, aby šel optimální cestou pro svou kariéru.

Oba mladí gólmani jsou v zámoří na nováčkovském kempu a pak se vrátí zpět do klubu?
Reálně ano. Ale chápeme, že na kempu probíhá nějaký proces vyjednávání. Všechno je to ale předčasné. Až se kluci vrátí, tak nám řeknou, jak se věci mají.