Dobře jste se vyspal, nebo čím si vysvětlujete takovou kanonádu?
Vyspal jsem se úplně normálně a přípravu jsem měl také stejnou jako na každý jiný zápas. Nic bych v tom nehledal. Bylo to hodně o štěstí. Pět gólů dáte jednou za život. Hlavně fantasticky zahráli moji spoluhráči z útoku. Jim patří velké poděkování.

Pět gólů v jednom utkání jste dal poprvé v kariéře?
Jednou v Mladé Boleslavi jsem dal čtyři, ale pět ještě v dospělých nikdy. V dorostu a v žácích asi ano.

Přestože gólů do sítě soupeře přibývalo, zdálo se, že na vaší chuti dávat další to neubíralo.
S Přerovem se nevyplácí nějak ztratit motivaci. Je to houževnatý soupeř, který hraje vždycky až do konce fyzicky náročný hokej. Vypustit nějaký souboj nebo do něj jít nepřipravený, to hned hrozí zranění. Takže to nepřipadalo v úvahu.

Chtěli jste se Přerovu také tak trochu pomstít za čtyři loňské porážky v základní části soutěže?
To ne. Velice dobře víme, jaký má Přerov styl hokeje. Pokud s takovým soupeřem chceme hrát, tak se jeho tvrdosti musíme vyrovnat. První třetina ale z naší strany nebyla úplně optimální. V kabině jsme si k tomu něco řekli a další dvě části hry už byly podle našich představ.

Utkání rozhodla druhá část hry, ve které jste Zubrům nastříleli pět gólů.
Oproti první třetině jsme přidali na bruslení a důrazu. To nám předtím chybělo. Pokud budeme hrát takhle, tak musíme porazit úplně každého.

V posledních zápasech jste se s koncovkou trochu trápili. Je osm gólů signálem, že problémy se střílením branek už jsou minulostí?
Máme styl hry, který hrajeme od začátku sezony a nic na tom neměníme. Některé zápasy nám vyšly lépe, některé hůř. Tentokrát se nám to gólově povedlo. Styl ale produkujeme pořád stejný.

V posledních pěti zápasech jste nastřílel osm gólů. Pomohla vám i výměna hokejek, ke které jste se odhodlal?
Začátek sezony jsem neměl dobrý. Pořád jsem ale dělal stejné věci jako celý život, protože to vždycky fungovalo. Věřil jsem, že se to zlomí. Trápil jsem se také s hokejkami. Vyměnil jsem je a od té době je to lepší.

Teď už tedy budete dávat pravidelně pět gólů za zápas?
To už asi nikdy nedám (smích).