HC Vimperk – HC Strakonice 2:4 (0:2, 2:0, 0:2)


Utkání začalo v průměrném tempu, ale hosté byli aktivnější, měli častěji puk na svých holích a jejich hra vypadala sebevědomě. Naopak domácí měli problémy s rozehrávkou ve vlastním obranném pásmu a několikrát tak doslova nabídli soupeři šanci ke skórování. A byli to právě hosté, kteří se brankami z 12. a 17. minuty dostali do dvoubrankového vedení.

Ve druhé třetině byla hra na obou stranách nevyrovnaná se spoustou vyloučení. Domácím se v závěru prostřední části podařilo vyrovnat díky trefám Pauleho a Haila ze 37. a 38. minuty. Oba týmy odcházely do šaten za stavu 2:2 a třetí třetina tak dostala zajímavou zápletku.

Bohužel pro domácí přišel pětiminutový trest Voldřicha, který dokázali hosté necelou minutu a půl před jeho skončením potrestat třetí brankou. Vimperským nezbývalo nic jiného, než vrhnout všechny síly do útoku a pokusit se srovnat stav utkání, ale při vlastní přesilovce udělali chybu na útočné modré čáře a hosté ze samostatného nájezdu pečetili výsledek zápasu na konečných 2:4.

Rozdíl mezi domácími a hosty byl patrný hlavně ke konci utkání, kdy se projevila větší připravenost strakonických borců, kteří jsou na ledě o měsíc déle a mají za sebou osm přípravných utkání. V příštím kole se Vimperk představí na ledě Českého Krumlova.

Branky: 37. Paule (Janda), 38. Hail (Vávra) – 12. Bláha, 17. Srb, 52. Bláha (Růžička, Hřebíček), 55. Růžička. Vyloučení: 12:15, navíc Bláha (ST) 10 min, Voldřich (V) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:2. Rozhodčí: Dvořák – Diviš, Sýkora. Diváků: 400.

Jiří Horejš