Měl jste zdravotní problémy. Už jste fit, když jste se rozhodl nastoupit do zápasu?
Nějakou dobu už jsem trénoval. Vyloženě záleželo na tom, jak se budu cítit. Při tréninku jsem se cítil dobře, tak jsem šel do zápasu.

Hned v první minutě jste šli do vedení. Jak moc bylo pro vývoj zápasu důležité, že jste jednogólový náskok neudrželi déle než do sedmé minuty?
Vždycky je to škoda, když vám soupeř takhle vyrovná. Rychlý vstřelený gól nás nastartoval, ale když domácí vyrovnali, tak nás to zase malinko srazilo. I když by samozřejmě nemělo.

Kladno zápas otočilo a pak vám pokaždé odskočilo na dvoubrankový rozdíl. Sráželo vás to po psychické stránce?
Měli jsme šance na vyrovnání. Možná nám chyběl větší důraz do branky. Z toho padl náš první gól. Těžko říct. Bohužel už nám tam nic nespadlo, abychom se drželi alespoň na jeden gól. Když dali domácí ve třetí třetině čtvrtou branku, tak už to bylo špatné.

Do každé třetiny jste vstoupili velice aktivně, ale z tlaku jste pak inkasovali. Nenechávali jste až moc pootevřená zadní vrátka?
Možná jsme se do nich opravdu až moc tlačili a chtěli dát gól za každou cenu.  Takhle jsme si sérii rozhodně nepředstavovali.   

V závěru druhé třetiny jste hráli za stavu 3:2 přesilovku pět na tři, i když byla hodně krátká. Tam se podle vás zápas lámal?
Nemohu říct, kde se vyloženě lámal zápas. Přesilovka pět na tři byla sice krátká, ale výhoda to byla. Využít jsme ji mohli.

Stav semifinále je nepříznivý 0:3. Co změnit ve hře, abyste konečně vyhráli?
Do zápasu půjdeme s tím, že sérii za každou cenu ještě chceme vrátit do Budějovic. Ani si nepřipouštíme, že bychom prohráli.

V sobotu se na českobudějovickém výstavišti uskutečnil první ročník Maškarního bálu pro děti.
OBRAZEM: Po výstavišti se proháněli superhrdinové, rytíři a princezny