Proti čtrnáctému celku tabulky budou Jihočeši samozřejmě vysokým favoritem. „Kadaň se ale proti začátku sezony výrazně zlepšila,“ upozorňuje asistent trenéra Motoru Aleš Totter. „Přišli tam Šťovíček a Chlouba z extraligového Chomutova, kteří tam přinesli kvalitu,“ dodává.

Oporou Severočechů jsou také gólmani. „Kuchař i Pavlát poslední dobou chytají velmi dobře,“ všiml si asistent. „V posledních zápasech dělají opravdu solidní výsledky,“ dodá.

Velkou zbraní Trhačů jsou přesilové hry. „Z jedné strany mají výborného střelce Klímu, z druhé Kůse a uprostřed je Chlouba. Na vrcholu to z modré čáry řídí obránce Novák. Přesilovky má Kadaň velmi dobré,“ upozorňuje.

V posledním utkání před pauzou Kadaň podlehla jen těsně 3:4 ambicióznímu Přerovu. „Byla to opravdu nešťastná prohra. Domácí ztratili zápas až nešťastným gólem v samotném závěru,“ připomíná Totter. „Budeme zvědaví hlavně na Ondru Šulka, který je v týmu soupeře od nás na hostování. V posledních zápasech se mu dařilo a sbíral body.“
Jakékoliv podcenění papírově slabšího soupeře prý nepřipadá v úvahu. „Dvakrát jsme prohráli, takže potřebujeme body zase získat zpět. Doma je to povinnost. Chceme vyhrát za tři body a potěšit naše fanoušky,“ vzkazuje.

Malinko zrádná může být osmidenní přestávka, která zápasu předcházela. „Po pauze je vždycky ošemetné, který tým se dřív dostane do tempa. Věřím, že to budeme my,“ usměje se.

Trenéři v pondělí v žádném případě nemohou počítat s trojicí mladíků P. Novák, Beránek a Hrubec, která si plnila reprezentační povinnosti a v pondělí ještě nebude po náročném programu k dispozici. „Snad by měli být ve středu na Kladno,“ věří.

Naopak je pravděpodobné, že po delší době by mohli naskočit do hry kapitán Kutlák a také kanadský útočník Bradley.