Letošní mistrovskou premiéra odstartovalo slavnostní zahájení spojené s působivou laserovou show a následně přivítal diváky v nové sezoně prezident klubu Roman Turek.

Úvodní třetina nabídla rušný hokej a převahu domácího celku, premiérové letošní branky se však diváci nedočkali. Hnáni skvěle povzbuzujícími fanoušky začali domácí aktivně. Kotalíkův projektil prosvištěl jen těsně vedle Dolejšovy klece a Skuhravého ve vyložené pozici zastavil faul.
Hosté o sobě poprvé dali vědět v přesilovce. Gól visel skutečně na vlásku, ale Halmoši i s patřičnou dávkou štěstí svůj celek podržel. Rušno však bylo především na druhé straně.  Rovněž Dolejš však potvrzoval své kvality.

Góly začaly padat až po změně stran, ale bohužel do sítě českobudějovického brankáře. Hned po půlminutě druhého dějství zůstal před Halmošim Havel (před lety to také zkoušel na jihu Čech) a se štěstím nadvakrát otevřel skóre.

O tři minuty později bylo ještě hůř. Domácí obraně ulétl Dvořáček a na jeho přesnou střelu k tyči domácí gólman nestačil reagovat.
To byla pro tým Radka Bělohlava krutá rána a chvíli trvalo, než se z ní vzpamatoval. Ale brzy se Jihočeši znovu nadechli k mohutnému náporu, kterému velela elitní formace s největšími oporami Kotalíkem a Skuhravým. Právě kapitán Kotalík pálil jako o život, ale výborný Dolejš v brance soupeře odolával, i když tlak domácích byl místy skutečně až drtivý.

Obraz hry se příliš nezměnil ani v závěrečném dějství. Domácí celek mohutně tlačil a mladíček Dolejš v brance čaroval.
Jenže kontaktní gól stále nepřicházel a poctivě bránící Rebelové udeřili potřetí. Z ojedinělé akce připravil Dvořáček ideální pozici Maliníkovi a ten už neměl problém doklepnout kotouč do prázdné branky.

Definitivně mohl rozhodnout Berger, ale z brejku do domácí rozhozené obrany nastřelil jen tyč. Motor dostal možnost zápas ještě zdramatizovat v přesilovce pět na tři. Vyloženou šancí však pohrdl Kuchejda, jenž mířil těsně vedle Dolejšovy klece.

Ve zbytku zápasu už si hosté tři body pohlídali, nemohlo to však zabránit mexické vlně, která obíhala hledištěm.

Branky a nahrávky: 21. Havel (Polodna, Kolafa), 24. Dvořáček (Maliník), 46. Maliník (Dvořáček, Štěpánek).
Vyloučení 4:8, bez využití.
Diváci: 5814. Rozhodčí: Souček, Schmejkal – Šperl, Zíka.
Motor: Halmoši  – Posmyk, Vráblík, Novák, Moravec, Chmelíř, Pavlíček, Prokop – Kotalík, Skuhravý, Kuchejda – Třetina, Melka, Mavrojanidis – Bárta, Šachl, Ondřej – Ferebauer, Přibyl, Vaniš. Trenéři Bělohlav a Jágr.

Hlasy trenérů - Radek Bělohlav (Motor ČB): Hosté měli v první třetině dvě gólovky. Pokud by je proměnili, zápas se mohl vyvíjet jinak. Na začátku druhé třetiny jsme udělali dvě skutečně hrubé individuální chyby, což rozhodlo. A navíc nedáváme góly. To je naše velká bolest."
Jiří Mička (Havl. Brod): Přežili jsme úvodní tlak domácích a v úvodu druhé třetiny jsme dvěma góly rozhodli. To byl klíčový moment zápasu. Budějovice pak měly obrovské šance, ale asi jim nebylo přáno dát gól."