IHC Králové Písek - HC Stadion Cheb 3:5 (1:3, 2:0, 0:2)

Branky: 17. Pouzar (Hrakholski), 30. Macháček (Hanus, Hollar), 31. Prášek (Novák, Koupal) – 10. Troška (Čejka, Nekvinda), 18. Vrtek (Šik, Troška), 19. Shafeev (Parshakov, Novotný), 48. Novotný (Shikut, Rozhon), 59. Rozhon (Novotný, Kořán). Vyloučení: 9:10, navíc Prášek (PIS) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 352.
IHC Králové Písek: Kříž (D. Novák) – F. Novák, Dudáček, Radoš, Dvořák, Pavlát, Hanus, Turek – Bednařík, Koupal, Pouzar, Macháček, Volf, Brož, Matiášek, Hollar, M. Novotný, Hrakholski, Prášek, Cháb. Trenér Tomáš Matušík.

Utkání, ve kterém se příliš nehrálo ve standardním rozestavení pěti proti pěti, začali lépe hosté z Chebu, kteří využili přesilovku. Šance měli i domácí a jednu z nich využil v oslabení Pouzar. Škoda, že domácím utekl závěr první třetiny. Soupeř nejprve využil další přesilovku a hned nato přidal třetí gól.

Domácí se však nepoložili a ve druhé třetině do soupeře šlapali. V rozmezí několika sekund dal Písek dvě branky a začínalo se znovu. Více štěstí v zakončení však měli v závěrečné třetině hosté a nakonec si odvezli z Písku tři cenném body.

Škoda domácí ztráty, Písečtí se tak vrátili na 12. místo tabulky a na osmou příčku, která je důležitá pro rozřazení týmů po skončení základní části, ztrácejí aktuálně pět bodů. V dalším kole je čeká v sobotu duel s Řisuty, které jsou v taulce předposlední. Hraje se na ledě soupeře, kterého Písečtí doma porazili 6:4.

Komentář trenéra Tomáše Matušíka:

Zdroj: Youtube