Tradiční zdroj dobré nálady a vtípků v kabině si dobře vzpomíná na svůj první den, kdy v roce 1991 vstoupil do kabiny prvního mužstva. „Představoval jsem se a všem jsem říkal dobrý den. Samozřejmě jsem nemohl vědět, že si Filip Turek s Poldou Bláhou tajně stříhali o to, kdo mi bude dělat pakárnu. To jsem se dozvěděl asi až za tři roky," nabízí jednu z nepřeberného množství svých historek.

„Začínal jsem v době, kdy byli v týmu Radek Bělohlav a Roman Turek jako hráči. Nyní jsem u týmu, který vedou jako trenéři. Utíká to jako voda," usměje se.

Kromě práce v klubu strávil také pět let jako masér u reprezentační dvacítku a poté vytvořili s Petrem Bílkem nezapomenutelnou masérskou dvojici u seniorského národního týmu, se kterým dosáhl řadu úspěchů. Může se pochlubit čtyřmi zlatými medailemi z mistrovství světa, jednou stříbrnou a také bronzem z olympiády v Turíně.

Maséřinu nebere jenom jako zaměstnání, protože jinak by asi tak dlouhou dobu nevydržel. „Každý by tohle asi dělat nemohl. Rukama mi prošla spousta hráčů a každý je jiný. Člověk se musí proti lecčemus  obrnit a hlavně mít ke sportu vztah," zdůrazní.

Momentálně jsou hokejisté na soustředění ve Frymburku. Pro maséry to znamená dvojnásobnou práci, než mají při trénování v domácích podmínkách. „Kluci jeli na Lipno v neděli na kolech, ale my jsme museli vyrazit už v pátek, abychom přivezli činky, překážky a veškerý potřebný materiál. S kolegou Petrem  Cirklem jsme tady teď dva cyklisté, takže se klukům staráme o veškerý servis i na kolech," dává nahlédnout do náplně své práce.

S hokejisty zažil už spoustu soustředění, ale na podmínky ve Wellness Hotelu ve Frymburku neřekne špatné slovo. „Vycházejí nám tady ve všem vstříc. Zázemí je tady výborné. Ať už se týká ubytování, stravování i regenerace. Určitě tady nestrádáme," ujistí.

Stravování pro vrcholové sportovce je ve Frymburku na patřičné úrovni. „Jídelníček je domluvený dopředu. Převažují kuřecí maso a ryby. Večer si ale kluci mohou dát i svíčkovou, hovězí maso a byla už i vepřová. Jídla jsou tady natolik pestrá, že je možné využít i klasickou českou kuchyni."

O pitný režim při tréninku se starají právě maséři. „Kluci při tréninku pijí vodu nebo iontové nápoje. Když je vedro, tak jde mnohem více na odbyt voda," uvádí.

A jedna kuriozita na závěr. Kromě týdenního pobytu v Turecku za trenéra Bokroše, je Pavel Vlašic vůbec poprvé na soustředění s Romanem Turkem. Ten totiž po dobu své aktivní kariéry vždycky preferoval individuální přípravu a na soustředění se dostal vlastně poprvé až teď jako trenér gólmanů. „Je to fakt rarita, že jsme s Edou poprvé na soustředění," směje se původce většiny veselých příběhů v kabině Mountfieldu.