Byla to pořádná dřina. Domácí měli sice slušný nástup, hostujícího sparťana Honzíka v brance Slavie zasypali sprškou střel, ale jejich tlak brzy vyšuměl a pak to byla bída. Hosté začali zlobit. Ve druhé třetině šli do vedení a poté měli tři další skutečně vyložené šance, při kterých doslova kouzlil Jan Strmeň v českobudějovické brance.

„Měli jsme vcelku dobrý start do utkání, ale potom jsme úplně přestali hrát. Půl zápasu jsme tahali za kratší konec a podržel nás Honza Strmeň v brance. Kdyby za stavu 0:1 přišel další gól, tak to s námi vypadalo mnohem hůř,“ připustil i trenér Motoru Václav Prospal.

Podobně viděl první polovinu zápasu i slávistický asistent trenéra Jan Srdínko. „Měli jsme slabší vstup do utkání. V prvních pěti minutách nás hodně podržel David Honzík v brance, kdy na něj šlo snad deset střel. Potom se ale hra vyrovnala a začali jsme si vytvářet šance. Z naší strany byla nejlepší druhá třetina. Vedli jsme 1:0 a klidně jsme mohli Budějovicím o gól nebo o dva utéct. To se ale bohužel nestalo a domácí dvě minuty před koncem druhé třetiny srovnali,“ konstatoval.

Klíčovým momentem zápasu byl vyrovnávací gól domácího Bradleyho na 1:1 v závěru druhé třetiny. „Podařilo se nám srovnat a třetí třetinu jsme odehráli velmi dobře. Byli jsme lepší a jsem rád, že jsme dokázali dát i nějaké góly. To nás trochu uklidnilo. Závěr jsme si zkomplikovali dvěma vyloučeními, kdy jsme naprosto nesmyslně vystřídali, soupeř jel sám na branku a museli jsme faulovat,“ zhodnotil duel. „Kromě prvních pěti minut z naší strany půlka zápasu nestála za nic. Druhá už byla daleko lepší a podle naších představ,“ dodal.

Slávisté byli z výsledku zklamáni. A popravdě řečeno, nebylo divu, protože skutečně mohli uhrát víc. To věděl i Srdínko. „Výsledek plně neodpovídá průběhu utkání,“ posteskl si. „Ve třetí třetině to byla přetahovaná. Motor dal gól v přesilovce, my jsme potom hru otevřeli a z toho pramenily i nějaké chybičky. Škoda, že jsme nezdramatizovali závěr zápasu.“