Jihočeši přitom do zápasu nevstoupili vůbec dobře. Hned v první minutě byl vyloučen Plášil a Seman tvrdou střelou dostal domácí do vedení. Naštěstí hned po dvou minutách Endál z přesilovky vyrovnal. Ještě do první sirény se hostím podařilo skóre otočit. Přikryl ještě nastřelil ve vlastním oslabení jen brankovou konstrukci, ale Prokeš o chvilku později už našel recept na Stezku v domácí brance.

„Měli jsme špatný vstup do zápasu. Nechali jsme se vyloučit a soupeř přesilovku využil. Ale dokázali jsme se z toho oklepat, odpovědět také přesilovkovým gólem a před přestávkou jít do vedení. To byl základní předpoklad toho, abychom v Havířově uspěli,“ konstatoval trenér vítězného celku Václav Prospal.

Motor byl na koni a ve druhé třetině svému protivníkovi odskočil na tříbrankový rozdíl. Do střelecké listiny se zapsali Doležal a Karabáček. Havířov se alespoň částečně vrátil do zápasu v závěru druhé třetiny, když přesilovku pět na tři zužitkoval Bednář. „Proti Havířovu je totiž strašně těžké hrát, pokud vede. Ve druhé třetině jsme naše vedení potvrdili. Pak byla hry díky vyloučením rozháraná, ale emoce k tomu patří,“ konstatoval Prospal.

Závěrečné dějství už nemohlo na tříbodovém vítězství českobudějovického celku nic změnit. Naopak M. Novák v přesilovce přesnou střelou z kruhu definitivně uzavřel skóre zápasu na 2:5. „Ve třetí třetině jsme si to pohlídali, dali další přesilovkovou branku a myslím, že po zásluze vyhráli,“ konstatoval spokojený Prospal.

Havířovský lodivod Jiří Režnar ocenil výkon hostujícího celku. „Prohráli jsme s týmem, který hrál výborně. Měli jsme soupeře teoreticky rozebraného, bohužel nás překvapil jinými věcmi. Byl to zatím suverénně nejlepší tým, proti kterému jsme letos hráli. Hráčům je těžké něco vyčítat. Postupně jsme hru stáhli na tři lajny, protože naše čtvrtá lajna se nedokázala soupeři vyrovnat. A to hodně rozhodovalo. Ta emotivní část zápasu s vyloučeními byla voda na mlýn soupeře, který má širší kádr na tyto situace. Pro nás je teď důležité připravit se na další utkání,“ zhodnotil utkání.

Branky a nahrávky: 3. F. Seman (Maruna, Bambula), 38. L. Bednář (Rašner) – 5. Endál (Plášil, M. Novák), 15. Prokeš (Babka), 28. Zd. Doležal(R. Přikryl, Lytvynov), 32. Karabáček (Prokeš, Pýcha), 50. M. Novák (Plášil, Endál).
Vyloučení: 9:10 (navíc host. Beránek 5+do konce), využití: 2:2. Rozhodčí: Fiala, Obadal – Bartek, Dohnal. Diváci: 1636.
ČEZ Motor: Klouček – Suchánek, Vydarený, Plášil, Pýcha, Pavel, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Zd. Doležal, R. Přikryl, M. Novák – Šimánek, Babka, Beránek – Endál, Prokeš, Karabáček – J. Veselý. Trenéři Prospal a Totter.