Hosté se museli obejít bez svého kapitána Pavla Pýcha, který poprvé v kariéře reprezentuje na Channel One Cupu v Moskvě. Kapitánské céčko si od něj vzal Matouš Venkrbec. Alespoň ze střídačky už kryl záda Paterovi v brance uzdravený Čiliak. Trenéři ale měli k dispozici jenom deset útočníků. Na marodce jsou M. Novák, Holec, Indrák a Přikryl, Beránek je v přípravě na MS dvacítek a mimo sestavu zůstal Raška.

Proti obrovskému favoritovi nezačal českobudějovický tým nijak ustrašeně, i když Sparta měla navrch. První velkou šanci měl po Voženílkově hrubici v rozehrávce Kudrna, na Pateru však nevyzrál. Horák pak v dobré možnosti zamířil vedle jeho branky.

Motor přežil i první přesilovku Pražanů a naopak v oslabení mohl skórovat po skutečně povedené Gilbertově individuální akci. Těsně před prvním klaksonem po výborné Formanově práci byl blízko vedoucímu gólu hostující Doležal.

O něco lepší byla v bezbrankovém prvním dějství Sparta, ale tým Václava Prospala působil v liduprázdné O2 Areně sympatickým dojmem.

Hned na úvod druhého dějství se zaskvěl Patera, když zlikvidoval sólo Řepíka. Ale také hosté se pouštěli do protiútoků a rozhodně se nenudil ani Neužil v domácí brance. Velkou možnost měl Forman, který na jihu Čech hostuje právě ze Sparty. Po pasu od Vydareného se nacpal před Neužila, ale ten vytáhl velmi dobrý zákrok.

Ve 28. min. šli ale do vedené sparťané. V avizované výhodě postrčil kotouč za Paterova záda Buchtele v rámci pravidel, což potvrdili i videorozhodčí.

Inkasovaná branka hosty srazila na kolena. Přežili ještě gólovku Pecha, který najížděl sám na Pateru, ale minul. Jenže o chvilku později nechali na kruhu zcela volného Tomáška, ten dvakrát zamíchal s kotoučem a pak ho vyslal zcela nechytatelně pod horní tyčku.

Domácí tlak zesílil a střídačka Motoru reagovala oddechovým časem. Ale ani ten moc nepomohl. Hosté vzadu hořeli a jen díky Paterovi zůstávali pořád ještě v zápase. Zvedli se zase až při svých prvních dvou přesilovkách v utkání, přitlačili soupeře, ale Neužila ani z dobrých příležitostí nepřekonali.

Dokázali to až v úvodu třetího dějství. Při hře čtyři na čtyři napřáhl obránce Plášil až ke stropu a jeho vydařený golfák proletěl přesně k tyči domácí branky – 2:1.

Jihočechy jako by pokropili živou vodou a najednou oni diktovali tempo hry. A měli i šance. Těm už čelil v brance soupeře Machovský, jenž musel vystřídat zraněného Neužila.

Sparťané ale včas zpozorněli, přidali na obrátkách a tlak hostí zase vyprchal. Naopak. Výborný Patera musel zase vytáhnout několik těžkých zákroků. Dvě minuty před koncem vychytal sólo Buchteleho a pak jeho mužstvo kusilo power play. Šance byly, před Machovským hořel led, favorit však nakonec tři body skutečně s vypětím všech sil ubránil…

Branky a nahrávky: 28. Buchtele (Němeček, Tomášek), 31. Tomášek (Buchtele, A. Kudrna) – 42. Plášil (Suchánek, Forman). Vyloučení: 4:2, bez využití. Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Ondráček, Špůr. Bez diváků.
Sparta: Neužil (46. Machovský) – Piskáček, Němeček, M. Jandus, Polášek, Kalina, Dvořák – Řepík, Horák, Sobotka – A. Kudrna, Tomášek, Buchtele – Šmerha, Pech, Říčka – Dvořáček, Sukel, Zikmund. Trenéři Hořava a Jandač.
Motor: Patera – Slováček, Vydarený, Plášil, Suchánek, Roth, Lytvynov – Zd. Doležal, Venkrbec, Forman – Karabáček, Gilbert, Michnáč – D. Voženílek, Jinák, Christov – Prokeš. Trenéři Prospal a Totter.