A i celkově obhájil Motor skvělou 44. příčku v poměřování se všemi evropskými hokejovými kluby. Díky postupu do nejvyšší soutěže by tato čísla za rok mohla být ještě lepší. „Extraliga bude jistě velkým lákadlem, a tak věříme, že tahle čísla budou příští rok ještě lepší,“ přeje si marketingový ředitel klubu Tomáš Kučera.

Už tradičně je nejnavštěvovanějším celkem v Evropě švýcarský Bern, kam si našlo cestu průměrně 16 237 diváků. Nejlepším českým týmem byla letos Sparta, která vykázala 10 330 diváků na utkání, což stačilo na 8. příčku. Dalšími českými týmy s vynikající návštěvností byly Pardubice, Brno, Liberec, Plzeň, Litvínov, a pak už českobudějovický Motor.

Ten si ale dokázal fanoušky udržet i v duelech s mnohem méně slovutnými celky v Chance lize. Překonal tak rovněž osm extraligových měst. Druhým nejlépe navštěvovaným celkem mimo nejvyšší soutěže po Motoru je německý Frankfurt, kam si ale na zápasy našlo cestu průměrně o tisíc fanoušků méně.

Éra Motoru jako nejnavštěvovanějšího týmu Evropy mimo nejvyšší soutěže však po čtyřech letech končí. „To ale určitě nikomu nevadí, Motor totiž čeká extraliga, kam jeho fandové už dávno patří,“ spokojeně se Kučera usmívá.

V extralize už nebude v dresu hokejistů ČEZ Motoru pokračovat útočník Jan Veselý, jenž se po dohodě s trenérem Václavem Prospalem rozhodl pro změnu působiště.