Jihočeši vyhráli šest z posledních sedmi zápasů. „Po listopadu, kdy nás trochu srazily dvě kontumace, je prosinec z naší strany lepší. Výsledky jsou dobré, ale výkony nebyly pokaždé podle našich představ,“ podotkne asistent trenéra Aleš Totter. „Líbily se nám zápas v Jihlavě a doma s Prostějovem. To se sešly výsledek i výkon,“ dodá.

Sobotní duel s Kladnem je nejen pro diváky, ale i hráče a trenéry hokejovým svátkem. „Každý chce být do druhého místa, aby měl v celém play off častěji výhodu domácího prostředí. Kladno je kvalitní tým, který hlavně chce hrát hokej. Parádní soupeř a k tomu předvánoční termín. To vyšlo perfektně. Na ledě bude spousta výborných hráčů. Zápas bude mít velkou atmosféru,“ těší se Totter. „Kladno jsme dvakrát porazili, i když jednou byl zápas kontumován. Chceme dát divákům tříbodový vánoční dárek,“ slibuje.

V dresu soupeře je ve hře start hvězdy z NHL Tomáše Plekance. „Dává kladenské hře řád a zasahuje do chodu týmu. Teď se pořád ještě trochu rozkoukává. Ale v play off přinese do týmu disciplínu a bude rozdílovým hráčem ve speciálních formacích. Pro Kladno je to velká posila a jeho příchod rozhodil i ambice jednotlivých týmů na špičce tabulky,“ zdůrazní. „Počítáme s tím, že přijede. Extraliga se v neděli nehraje, takže jsme přesvědčeni, že tady spíše bude,“ dodá k možnému startu hvězdy týmu soupeře.

Do sestavy Motoru se po krátké pauze vrací Jiří Šimánek, chybí tak jen zraněný kapitán Kutlák. Chytat bude Jan Strmeň. „Jdeme do hry se šesti obránci a třinácti útočníky,“ říká asistent.
Mimo tým je momentálně útočník Zdeněk Doležal. „Je na čtrnáct dní na Spartě, kde trénuje. Sparta o něj měla zájem a my jsme ho chtěli oživit, protože tady byl poslední zápasy dole. Věříme, že ho to nastartuje,“ přeje si.