Jihočeši se v této fázi sezony nenacházejí zrovna v komfortní situaci a každý bod pro ně má cenu zlata. Skalp pátého celku tabulky má svou hodnotu, navíc když má Motor stále poměrně značně zaplněnou marodku.

Při zranění prvního gólmana Dominika Hrachoviny pořádně chytil šanci za pačesy věčný náhradník Jan Strmeň a vychytanou nulou se výrazně podepsal pod vítězství svého týmu. „Honza podal opravdu vynikající výkon a podržel nás v důležitých chvílích zápasu,“ ocenil i trenér Jaroslav Modrý.

Také jemu se líbilo nasazení týmu. „Bojovali jsme před vynikající kulisou, kterou vytvořili naši fanoušci. Našli jsme cestu k vítězství. Dali jsme trochu šťastný gól, ale to k tomu patří. Klepali jsme na dveře a byli jsme za to odměněni. Jsem rád, že kluci začínají být odměněni za práci, kterou každý den přinášejí,“ potěšila kouče třetí výhra z posledních čtyř odehraných zápasů.

Zatímco v pátek v Brně ze 43 střel na branku nedal jeho tým ani gól, tentokrát se dokázal prosadit hned třikrát, i když třetí gól dával zkušený Čachotský už při power play soupeře do prázdné branky. Po prohře na Kometě kouč po svých hráčích vyžadoval zjednodušení koncovky. „Kluci odvedli dobrou práci před brankou, blokovali gólmana. Jsou to detaily a k tomu jsme měli i trochu štěstí, které se k vám musí přiklonit, když chcete uspět.“

Útočníka Motoru Tomáše Čachotského blokuje před brankářem Filipem Novotným exbudějovický Pavel Pýcha.
Po dvanácti zápasech Motor vydřel proti Mladé Boleslavi tříbodové vítězství

První a zároveň vítězný gól dal mladík Josef Koláček, jenž byl zatím úspěšný hlavně ze samostatných nájezdů a trenéři s jeho výkony často nebyli zrovna na sto procent spokojeni. „Od mladých kluků chceme nějaké věci, a pokud je budou dělat, tak budou odměněni příležitostmi na ledě. Jsem rád, že dal gól, ale je plno dalších věcí, které musí pro nás tým dělat, abychom měli úspěch,“ má kouč jasno.

Boleslavský kouč Ladislav Čihák litoval po utkání především promarněných šancí svého mužstva. „Góly nám tam bohužel nepadají. A pak už je jedno, jestli dostaneme jeden, dva nebo tři. V koncovce se trápíme a pracujeme na tom. Šance si vytváříme a herní projev je ještě pořád dobrý. Kluci makají, jenže góly bohužel nedáváme. Bez vstřeleného gólu se těžko získávají body. Ale nic se neděje a jdeme dál. Soupeř se zvedá a doma hraje dobře. Domácím blahopřeji ke třem bodům,“ zhodnotil utkání trenér poraženého týmu.