Z výjezdu na Moravu jste přivezli maximální počet devíti bodů. Vaše hodnocení čtyřdenního tripu je tak čistě jen pozitivní?
Devět bodů ze tří zápasů, víc jsme udělat nemohli (úsměv). Pouze první zápas v Porubě nám herně úplně nevyšel, ale velké týmy dokáží vyhrávat i utkání, ve kterých se jim úplně nedaří. To bylo super. Další dva duely v Havířově a v Přerově už byly takové, jak by to tak nějak mělo vypadat. Pouze jsme měli zbytečně moc vyloučených. Z toho se musíme poučit. Na Moravě, když chodíte ven, tak to není zrovna dobré. Ale že jsme vyhráli všechny tři zápasy za tři body, to je paráda.

Mohla se na výkonu v prvním utkání v Porubě projevit dlouhá cesta autobusem, které jste byli před dalšími dvěma zápasy ušetřeni?
Možné je všechno. Fakt je, že v Porubě to z naší strany bylo takové unavenější a nemělo to šťávu.

Obecně se traduje, že na Moravě se vyhrává hodně těžko. Platí to i nadále, i když jste neztratili ani bod?
Od nás se čeká, že vyhrajeme každý zápas, takže nic jiného než vítězství brát ani nemůžeme. I když máme velký náskok v tabulce, tak chceme pořád vyhrávat. Je to pro nás příprava na play off. A je super, že se nám zatím takhle daří.

Ve třech duelech jste dal čtyři góly. Z vašeho osobního pohledu panovala s moravským výjezdem také spokojenost?
Konečně jsem dal nějaké góly a navíc byly i docela důležité. Také z tohoto pohledu to bylo dobré. Byl to celkově povedený výjezd.

Na podzim jste byl na více než měsíčním hostování v extraligových Pardubicích. Do té doby jste za Motor nedal ani gól, po návratu už jich máte na kontě osm. Nastartoval vás tento krátkodobý odchod?
Asi ano. Pár věcí jsem si uvědomil a začal jsem se více věnovat detailům. Jsem jedině rád, že mi tam konečně něco padlo.

Na čele tabulky máte náskok už dvaceti pěti bodů. Ztráta motivace ale u vás ve zbývajících duelech nadstavbové části asi nehrozí.
To vůbec. Něco takového neexistuje. Do každého zápasu jdeme naplno a chceme ho vyhrát.

Čeká vás utkání s Litoměřicemi, kde jste několik sezon působil. Bude to pro vás speciální zápas?
Litoměřice hlavně beru jako kvalitního soupeře. Jednoho z nejlepších v soutěži. To je pro mě větší motivace, než že jsem tam hrál.

Doma jste se nepředstavili skoro dva týdny. Těšíte se, že si zase zahrajete před svými početnými příznivci?
Jasně. Hlavně doufám, že vyhrajeme a naše fanoušky znovu potěšíme.