„Osloveni jsme skutečně byli," přikývne generální manažer klubu Stanislav Bednařík. Kontakt přišel ze strany Karlových Varů. „Ale nevím, jestli se jednalo o oficiální nabídku," dodá.

Co však ví manažer úplně jistě, je fakt, že klub na tuto nabídku reagovat nebude. „Za tři roky co hokej v Budějovicích děláme, to není první nabídka na odkoupení extraligové licence. Je pravda, že tentokrát má konkrétní podobu, ale o koupení licence jsme nikdy neuvažovali a neuvažujeme ani teď," jednoznačně deklaruje.

Jedním z hlavních důvodů je finanční stránka věci. „Licence není zadarmo a peníze na ni nemáme. A pokud bychom je měli, tak bychom určitě našli lepší způsob, jak je využít, než je dát někomu za licenci," zdůrazní. „Ono to znamená mít nejen peníze na koupení licence, ale také další prostředky na posílení kádru, aby hrál v extralize důstojnou roli," doplní.

Z finančního hlediska je podobná akce pro českobudějovický klub momentálně neřešitelná. „Sháníme peníze na financování mládeže. To je věc, která nás v současné době nejvíce pálí," informuje Bednařík.

Jedna věc jsou finance, druhou a neméně důležitou pak filozofie klubu, který si chce extraligu vybojovat sportovní cestou. „Chceme tady vybudovat mužstvo, které bude schopné uspět v play off první ligy i následné baráži a bude mít kvalitu, aby poté mohlo hrát extraligu," má Bednařík zcela jasno. „I kdybychom ty peníze skutečně měli, tak bychom je využili jinak než na zakoupení licence," ještě jednou zopakuje.

V uplynulém ročníku měl ČEZ Motor až neuvěřitelnou návštěvnost. V průměru přišlo na každý duel 5621 diváků, což je nejvyšší číslo ze všech druhých nejvyšších hokejových soutěží v Evropě. „Atmosféra na našich zápasech je fantastická. Troufám si tvrdit, že nic podobného tu nikdy nebylo, ani když se hrálo o medaile v nejvyšší soutěži. A naším cílem není nic jiného, než tenhle stav co nejdéle udržet, případně ještě vylepšit," chválí fanoušky prezident klubu Roman Turek.

Meziročně stoupla návštěvnost v Českých Budějovicích téměř o tisícovku lidí, což je skutečně obrovský skok. Vedení klubu by rádo hokejovou euforii udrželo i nadále a rozhodlo se proto zachovat ceny vstupenek i permanentek ve stejné výši jako v minulé sezoně.

„Permanentky ani vstupenky nebudou stát ani o korunu víc. Jediné zdražení se týká pouze případné baráže. To by měl být pro naše fanoušky signál, aby si koupili permanentky, které jim baráž zajistí zcela zdarma," doplňuje Bednařík.

Prodej permanentek odstartuje v pondělí 23. května v 9 hodin. Svá místa budou mít permanentkáři rezervována do 8. července. Rezervaci stačí potvrdit e – mailem na klub@hcmotor.cz. Prodej permanentek bude probíhat vždy v pondělí od 9 do 12 a od 13 do 16 a ve středu od 13 do 17 hodin. Ve dnech přípravných zápasů od 15.00. Permanentní karta bude nadále platná pro všechny domácí přípravné zápasy, domácí duely v základní části WSM ligy a všechna případná utkání play off, play out či baráže.

Ceny permanentek na příští sezonu jsou podle jednotlivých kategorií 3000, 2500, 1700 a 1550 korun. Ceny vstupenek na jednotlivé zápasy WSM ligy jsou 140, 120 a 100 Kč k sezení a 80 korun k stání.
.