Zkušený obránce Filip Novák bude Motoru chybět až do konce semifinálové série. Disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje mu zastavila nepodmíněně činnost na celý tento týden. Trest dostal za nedělní faul na kladenského Tomáše Redlicha, kterého zasáhl do oblasti hlavy a krku a od rozhodčích obdržel na pět minut a do konce utkání. Postižený podle zápisu o utkání utrpěl zlomeninu nosu a otřes mozku.

„Zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti na protihráče, který se pokoušel protečovat kotouč, k němuž měli oba soupeři krátce před střetem stejně daleko. Novák přitom na zahrání puku rezignoval a zcela se soustředil na hru tělem. Redlicha, který ve snaze kotouč zasáhnout snížil těžiště, nicméně nezasáhl tělem, ale levou paží, a to do oblasti hlavy. Musel si být přitom vědom, že při podobně vedeném zákroku může k takovému zásahu i s vážnými zdravotními následky dojít," uvádí zpráva disciplinárky.

V úterním pátém semifinále bude bohužel chybět i útočník Martin Heřman. Disciplinární komise se totiž na podnět kladenského klubu zabývala jeho zákrokem v nedělním zápase na Martina Lenďáka, který rozhodčí na ledě jako nedovolený nevyhodnotili. „Po prostudování videozáznamu jsme ale shledali, že zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče, mimo jeho zorný úhel a že při něm došlo k zásahu hlavy," zní stanovisko disciplinární komise, která Heřmanovi vystavila stopku na jeden duel.

V trestu je rovněž další obránce Motoru Jiří Kučný, jenž dostal tři zápasy po faulu na Kružíka ve druhém duelu semifinále.