Český Krumlov – HC Vimperk 5:4 (2:2, 3:1, 0:1)

Začátek utkání se pro Vimperské vyvíjel nečekaně dobře, když se již po třiceti vteřinách hry, po nahrávce Slabého, prosadil Paule. Domácím se podařilo srovnat stav brankou z osmé minuty a za další tři minuty využili početní výhodu a nedůslednou obrannou hru Vimperka a zvýšili na 2:1. Hra byla vyrovnaná, šance se střídaly na obou stranách. V 17. minutě zakončil spolupráci prvního vimperského útoku Kouba a srovnal stav na 2:2.

Ve druhé části přibylo nepřesností a také vyloučení, na čemž měl podíl i hlavní rozhodčí Stach, který jakoby hosty z Vimperka držel na uzdě. Domácí třemi góly zvýšili vedení na 5:2, které v závěru třetiny korigoval z trestné lavice vracející se Lang, který povedenou ranou do levého horního rohu krumlovské branky snížil na 5:3.

Hosté bojovali i na začátku poslední třetiny a jejich úsilí přineslo branku v 50. minutě, kterou vstřelil Paule po asistenci Kouby. Vimperští s cílem vyrovnat zkorigovali sestavu a domácí se začali bát o výsledek. Když se hosté chystali zkusit hru bez brankáře, hlavní rozhodčí velmi přísně vyloučil Vávru na dvě minuty, který si k tomuto trestu nakonec odnesl i osobní trest do konce utkání. Hosté i přes oslabení zkoušeli power play, ale stav utkání se již neměnil a Vimperští prohráli 4:5 a z vyrovnaného utkání si neodvezli ani jeden bod.

Za zmínku stojí výkon mladého obránce Vavříka, který si coby čerstvý junior počínal při premiéře v dospělém hokeji velice zdatně.

Další utkání sehraje Vimperk proti obhájcům loňského vítězství, hráčům David Servisu, v jehož dresu se na vimperský led po dvou týdnech vrátí Martin Janda, který je v týmu letošního favorita na titul na hostování. Utkání se hraje ve Vimperku v neděli 5. října a pro oslabený vimperský tým to bude těžký duel.

Sestava Vimperka: Podskalský – Vavřík, J. Předota, Voldřich, Horejš, R. Sitter, Vávra – Slabý, Paule, Kouba – Lang, Hail, Plouhar (30. Gabauer) – P. Novotný, J. Sitter, Vl. Pešl st.

Jiří Horejš