Hostující trenéři nadále pokračují v rotaci gólmanů. Do branky se tak tentokrát postavil Strmeň a předvedl stejně výborný výkon jako den předtím Kváča. Jinak trenéři do vítězné sestavy z pátečního duelu nesahali. Domácí střídačka udělala také změnu na gólmanském postu: Gábu nahradil Bělorus Šelepněv.  

Druhý duel série začal ve svižném tempu, více ze hry měli od začátku Jihočeši, častěji zaměstnávali běloruského gólmana, ale do větších šancí se dlouho nedostával ani jeden ze soupeřů. Větší vzruch přinesla až první přesilovka Vsetína, kdy dobrou možnost Roba zlikvidoval Strmeň. Na druhé straně nepropálil Šelepněva z dobré pozice M. Novák.

Postupně přebrali aktivitu Valaši. Největší šanci první třetiny měl domácí Karafiát, jenž se ocitl sám před Strmeněm. Na českobudějovického brankáře však nevyzrál. „Čekal jsem, že to bude jiné utkání než v pátek, což se také potvrdilo. Zatím je to čekání na první gól,“ stručně okomentoval úvodní třetinu prezident klubu Roman Turek, jenž opět zápas sledoval přímo v hledišti.    

Po změně stran se na prezidentem zmíněný gól nečekalo vůbec dlouho. Těsně za brankovou čáru odražený kotouč dostrkal M. Novák, což posléze potvrdila i půvabná branková rozhodčí.

A mohlo být ještě veseleji. Doležal si vybruslil do prostoru mezi kruhy a povedeným švihem orazítkoval tyč.

Motor měl ale od druhé třetiny citelně navrch. To byl nezpochybnitelný fakt. Domácím očividně chyběla šťáva. Druhý gól byl jen logickým vyústěním českobudějovického tlaku. V přesilovce se zblízka bekhendem trefil Endál. Ještě před koncem druhého dějství se po báječné individuální akci prosadil Doležal a třetím gólem definitivně srazil soupeře do kolen.

„Hrajeme výborně dozadu a vůbec soupeře nepouštíme do šancí. Z toho pak těžíme i v útoku a zaslouženě jsme dali tři góly,“ pochválil své mužstvo po druhé třetině Turek.     

Závěrečné dějství už nemohlo na vítězství Jihočechů vůbec nic změnit. Domácí neměli sílus výsledkem cokoliv udělat, a pokud už se dostali ke střelbě, byl na místě spolehlivý Strmeň.

Jenže hosté nejen výborně bránili, ale neopustila je ani chuť dávat góly. Jedenáct minut před koncem upláchl domácí obraně Heřman a přesnou střelou k tyči zvýšil na 0:4. Krátce poté si pohráli s obranou Valachů Karabáček s Doležalem a na konečných 0:6 upravil kapitán Kutlák.   

Pak už mohli hosté slavit s dobrou sedmdesátkou svých příznivců skutečně pozoruhodný výsledek a spoluhráči pomohli Strmeňovi k zasloužené nule. Motor v úvodních dvou semifinálových duelech neinkasoval ani jednou! 

A přestože domácí inkasovali krutý debakl, na konci zápasu zněl zaplněným Lapačem "Vysoký jalovec." Klobouk dolů před vsetínskými fanoušky. 

Branky a nahrávky: 22. M. Novák (Endál, Gilbert), 30. Endál (M. Novák, Pýcha), 37. Zd. Doležal (Bradley, Kutlák), 49. Heřman, 51. Zd. Doležal (Karabáček, Vydarený), 53. Kutlák (Babka, Strmeň). Vyloučení: 2:3, využití: 0:1. Rozhodčí: Souček, Kostourek – Zídek, Otáhal. Diváci: 4360. Stav série: 0:2.

ČEZ Motor: Strmeň - M. Jandus, Vydarený, Pavlin, Pýcha, Plášil, Kutlák – Babka, R. Přikryl, Čermák – Zd. Doležal, Bradley, Karabáček – Endál, Gilbert, M. Novák – Heřman, Dančišin, Beránek. Trenéři Prospal a Totter.

Zdroj: Redakce