Jak velká je podle vás aktuálně šance, že extraliga zůstane v Českých Budějovicích?
Jak už jsem řekl pro deník Sport, momentálně to vidím tak na třicet až čtyřicet procent. Ale my nejsme ten, kdo o tom může rozhodnout. Dostali jsme se do situace, kdy pánové nás Thoma a Boček  podpisem smlouvy zbavili možnosti hrát v Budvar aréně extraligu. I kdybychom stokrát chtěli, tak za těchto podmínek to nejde. Ocitli jsme se mezi dvěma mlýnskými kameny. Jedním je naše smlouva s BPA, druhým smlouva mezi městem a Budvarem. My jsme tak trošku jako rukojmí.

Mluví se o tom, že už jsou stejně všechna jednání zbytečná, protože jste stejně rozhodnuti, že s klubem odcházíte jinam. Můžete tyto informace potvrdit, anebo vyvrátit?
Musím zopakovat, že ještě nikam neodcházíme, i když situaci lze rozhodně považovat za krizovou. Spousta fanoušků této situaci nerozumí nebo nechce rozumět. První a naprosto zásadní problém je, kde budeme extraligu hrát.  Za daných podmínek to v Budvar aréně nejde. Na stole máme i řešení, že by se extraliga hrála v Českých Budějovicích, ale mužstvo by vyjíždělo pouze k zápasům venku. Ale přiznávám, že to je skutečně šílená varianta.

Směrem k českobudějovické radnici jste se v poslední době vyjadřoval skutečně dost ostře. Je ještě vůbec možné najít společnou řeč?
Je pravda, že rozpor mezi námi je skutečně velký. Tahle krize má pouze dvě řešení. Buď, že se vztahy úplně narovnají, čemuž jsme otevřeni. Nebo se to opravdu dostane do stadia, že bude lepší, když klub odejde jinam.

Co čekáte od nadcházející schůzky s náměstkem primátora Miroslavem Jochem?
Doufám, že přijede s nějakými konstruktivními návrhy. I když musím přiznat, že si neumím představit, s jakými. Ale třeba s něčím skutečně přijde.

Co by musel nabídnout, aby klub v Českých Budějovicích zůstal?
Já fakt nevím. Především odstranit právní vadu, kterou pro nás má Budvar aréna má, abychom tam mohli hrát extraligu.

V případě podpory ze strany radnice by klub ve městě zůstal?
V tom případě určitě.

Pokud ke shodě nedojde a půjdete jinam, jak budete řešit prodané permanentky nebo podporu ze strany menších sponzorů?
To bych strašně nerad řešil. Ještě jsem o tom nepřemýšlel. Stále hledáme řešení, abychom mohli hrát v Českých Budějovicích. Pokud bych začal přemýšlet o vracení peněz za permanentky, tak to už by bylo definitivně hotovo.

Jak daleko je jednání s Hradcem Králové, který by vás ve svém městě rád s extraligou uvítal? Jedná se stále jen o informativní schůzky?
Už to nejsou jen informativní schůzky. Mají hodně pracovní charakter. Hledáme možnosti vzájemné spolupráce a spolupůsobení ve městě. V tomto týdnu proběhne zásadní schůzka, ze které mohou vyjít pouze dva závěry. Buď ano, je možné, abychom hráli extraligu v Hradci Králové, nebo to možné není. Do konce týdne budeme mít v této otázce jasno.

Je Hradec Králové jedinou případnou alternativou?
Ještě mě v tomto týdnu čekají jednání v Jindřichově Hradci a Znojmě. Dokonce jsme dostali nabídkou na odprodání licence. To jsme ale jasně odmítli. Chceme extraligu hrát i nadále. Prodej licence je pro nás katastrofický a také nejzoufalejší scénář.

Jak velká podpora by měla být v Hradci Králové ze strany města? Hovoří se o sumě kolem dvaceti milionů korun.
Dosud jsme v Hradci s městem nejednali.

Město je v Hradci spoluvlastníkem klubu?
Ano. Téměř stoprocentním. Takhle nastavený model se mi velice líbí. Podobně jsme to chtěli i v Budějovicích. Nabídli jsme městu odkup padesáti procent akcií klubu za jednu korunu. Primátor Thoma se ale tehdy úplně zděsil, že by mělo město být spoluvlastníkem klubu a z jednání hned odešel.

Pokud by k odchodu přece jen došlo, týkalo by se to celého hráčského kádru i realizačního týmu?
Pokud bychom se na odchodu skutečně domluvili, tak by určitě odešel celý kádr. Hráči jsou s klubem vázáni smlouvami. Otázkou by bylo jednání se zaměstnanci. Je to ale zatím skutečně předčasné. Zatím jsem to s nimi neřešil. K tomu by došlo, až by byl odchod jistý téměř na sto procent.

Spekuluje se o případné výměně soutěží, že by z Hradce mohla do Českých Budějovic přijít alespoň první liga. Mohl byste se vyjádřit k tomuto tématu?
Řeším extraligu, první ligu neřeším.