Domácí vsadili na vítěznou sestavu ze Zlína, hosté bez zraněného gólmana Konráda nastoupili s Lukášem v brance a v centru prvního útoku právě s vítězem Stanley Cupu Davidem Krejčím.

Motor prožil ideální vstup do zápasu. Olomoucký bek Dujsík namazal už ve 3. min. kotouč na hokejku domácího kapitána Gulaše a ten překonal Lukáše ukázkovým bekhendovým blafákem – 1:0. O chvilku později zužitkoval Ondráček bleskově první přesilovku zápasu a Jihočeši vedli už o dva góly.

Až potom se prosadili také Hanáci. Hrachovinu překonal ve 12. min. nedůsledně pokrytý Kolouch.

„Z naší strany to byla dobrá třetina. Při první gólu jsme využili chyby soupeře, druhý jsme dali z přesilovky, které se nám daří, a pomáháme se jimi. Olomouci jsme nedovolili moc šancí a podle mého názoru se měl před prvním gólem soupeře pískat icing,“ zhodnotil úvodní třetinu stále ještě zraněný obránce Motoru Petr Šenkeřík, jenž zápasy sleduje stále jen z novinářské tribuny.

Jeho spoluhráči ho potěšili hned v úvodu druhé třetiny. Abdul opět ukázal, jak je šikovným hokejistou. Nabral rychlost, projel přes půl hřiště a našel přesně horní růžek Lukášovy klece – 3:1.

V polovině zápasu využil přesilovku pět na tři Vráblík, ale na druhé straně stačil kontroval výstavní dělovkou Krejčí – 4:2.

„Vyrovnaná třetina. Využili jsme další přesilovku, ale bohužel jsme poté neubránili početní výhodu soupeře. Hraje se hokej nahoru dolů. Když budeme hrát dobře zezadu, tak vyhrajeme,“ věřil Šenkeřík po druhé části hry svým parťákům.

Jeho spoluhráči ho očividně chtěli vyslyšet a skutečně hráli v obraně pozorně. A když bylo třeba, tak zasáhl spolehlivý Hrachovina v brance. A měl i štěstí, když po parádní akci Krejčího Káňa nastřelil tyč jeho branky.

Tým trenéra Modrého ale nechtěl připustit žádné komplikace. Milan Gulaš báječně vymetl horní růžek olomoucké svatyně a soupeře pátým gólem definitivně vrátil na zem. „Ať žije Motor,“ znělo zaplněnou Budvar Arénou. A právem. Jihočeši po výborném výkonu mohli slavit zaslouženou výhru.

Branky a nahrávky: 3. Gulaš, 6. J. Ondráček (Pech, Slováček), 24. Abdul (Štencel, Venkrbec), 30. Vráblík (Gulaš), 54. Gulaš (Pech, Bučko) – 12. Kolouch (Strapáč, Bambula), 32. Krejčí (Nahodil, J. Knotek). Vyloučení: 4:5, využití: 2:0. Rozhodčí: Pilný, Vrba – Ganger, Klouček. Diváci: 6011.

Motor: Hrachovina – Bučko, Piskáček, Bindulis, Vráblík, Štencel, Štich, Slováček – Valský, D. Voženílek, Venkrbec – Gulaš, Pech, J. Ondráček – Vondrka, M. Hanzl, Abdul – Holec, Toman, M. Beránek. Trenéři Modrý, P. Martinec a Fousek.

Olomouc: Lukáš – Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – Kucsera, Krejčí, J. Káňa – Tomeček, Nahodil, Klimek – Navrátil, J. Konet, Ostřížek – Bambula, Kolouch, Strapáč. Trenéři Tomajko a Moták.

Hlasy trenérů – Jaroslav Modrý (Motor): „Jsme rádi, že jsme našli cestu k vítězství proti tak silnému týmu. David Krejčí ukázal, že je rozdílový hráč. Připravil spoustu šancí, dal gól a je radost se na něj dívat. Postupně se zlepšujeme v defenzivě, ale je to dlouhodobý proces a každodenní práce. Ale těší nás, že chyb v obraně bylo tentokrát z naší strany méně.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Začali jsme dobře, ale brzy jsme inkasovali po naší chybě a druhý gól jsme dostali v oslabení. Snažili jsme se výsledek zkorigovat, měli jsme nějaké pološance a šance. Ve druhé třetině nám ale domácí odskočili na 4:1 a ve třetí už si vítězství pohlídali.“