Pod vedením osvědčeného trenérského triumvirátu Tomáš Matušík – René Skalický – Petr Bačo polyká tradičně bolavé první dávky na ledě 27 hráčů. Součástí prvních týdnů hokejové přípravy jsou samozřejmě i tréninkové jednotky na suchu, konkrétně atletické rozcvičky, agility či posilovna.

„Je to tak, už jedeme naplno,“ potvrdil jeden z trenérů mladých kohoutů Petr Bačo. „Sobotní i nedělní trénink byl hodně o bruslení a o tom, aby si kluci zase zvykli na puk a získali jistotu. Od pondělí jsme najeli obvyklý tréninkový formát,“ dodal.

Vedle členů loňského kádru, kterému se podařilo uhájit pro Tábor nejvyšší soutěž i pro nadcházející ročník, se připravují na sezonu nováčci z loňské deváté třídy. Další mladí hokejisté jsou v táborském extraligovém týmu na testech z jiných klubů.

První příležitost zabojovat o místo v budoucí mistrovské sestavě budou mít hráči dorosteneckého celku už v pátek, kdy se vypraví k první zápasové prověrce do Třemošné. Domácí odvetu odehrají kohouti ve čtvrtek 6. srpna od 14.45 hodin,

„Do pátečního zápasu půjdou hlavně hráči, které chceme vidět, a kteří mají příležitost se nám poprvé ukázat,“ upřesnil Petr Bačo. „Sestava se pochopitelně během přípravy bude měnit, aby byli všichni ve hře a mohli jsme si udělat obrázek o optimálním složení týmu,“ nastínil obvyklý ráz předsezónních zápasových vystoupení.

Po dvojutkání s třemošenským Meteorem už budou směřovat své úsilí ke dvěma prestižním a kvalitním turnajům v Přerově, resp. v Jihlavě. Přerovský podnik se uskuteční o víkendu 8. – 9. srpna za účasti domácích Zubrů, Hvězdy Praha, Motoru České Budějovice, Poruby a HC Tábor. Na Memoriál Jaroslava Pitnera do Jihlavy se Táborští vypraví jen o týden později a postupně se střetnou s týmy Warriors Brno, Dukly Jihlava, Č. Hamikovo Bratislava, Havlíčkova Brodu a Techniky Brno.