Krajská liga ledního hokeje: HC Vimperk – IHC Písek 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Hned od úvodního buly bylo vidět, že hosté hrají v pohodě, lépe bruslili a hodně zatápěli domácí obraně. Několikrát se Píseckým podařilo vyrazit do útoku v přečíslení, ale Podskalský jejich šance zlikvidoval. V 8. minutě domácí zapomněli na osamoceného střelce Sýbka, který zkušeně proměnil svůj nájezd a hosté vedli 0:1. Za necelou minutu bylo vyrovnáno, když Lang zakončoval povedenou akci druhého vimperského útoku – 1:1. Tento stav se do konce třetiny již nezměnil. Nevyužita zůstala šance Pauleho, kterého ve vlastním oslabení vyslal do brejku Plouhar, ale domácí střelec brankáře hostí nepřekonal.

Druhé dějství začalo mírnou převahou hostů, kteří působili sehraněji a hlavně v přesilovkách byli hodně nebezpeční. Přesto se domácím podařilo skórovat, když se rychlou střelou prosadil Paule – 2:1. Zlom přišel ve 30. minutě zápasu, kdy nebyl hlavním sudím potrestán faul na Jana Předotu, který následně za protesty obdržel osobní desetiminutový trest. Hosté poté srovnali ve 33. minutě, když domácí sice přežili oslabení, ale krátce po jeho skončení nedokázali uhlídat Sýbka, který se trefil podruhé a tentýž hráč zkompletoval hattrick ve 37. minutě, když využil přesilovou hru při vyloučení Krále – 2:3.

Domácí museli začít znovu. Hosté hráli v pohodě, kontrolovali hru a domácí k ničemu nepouštěli. Navíc se jim při vyloučení Jana Předoty podařilo vstřelit čtvrtou branku – 2:4. Vimperští se již na zvrat nezmohli.

Je třeba říci, že hosté byli lepším týmem, domácí sice bojovali, ale bohužel to nestačilo. Je vidět, že v domácím týmu chybí střelec a možná i pár zkušených hráčů, které si musím vychovat.

K poslednímu letošnímu utkání zajíždí Vimperští do Tábora, kde je čeká další těžký zápas.

Jiří Horejš