Krajská liga hokejistů: HC Vimperk – HC Český Krumlov 5:6 (0:3, 2:0, 3:3)

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a již po deseti minutách hry se jednoduše dostali do vedení, když potrestali chybu vimperské obrany a brankáře. Na konci první třetiny hosté díky brankám z 15. a 18. minuty vedli nad domácím celkem již 3:0.

Do druhé části vstoupili Vimperští lépe. Ve 37. minutě v přesilové hře snížil na 1:3 Vávra a dvacet vteřin před druhou sirénou se prosadil Kouba – 2:3.

Na výkon z prostřední části však domácí nedokázali v úvodu třetí třetiny navázat. Krumlovští brankami ze 44. a 50. minuty odskočili opět na tříbrankový rozdíl – 2:5. Vzápětí sice snížil Korous, ale v dalším střídání domácí faulovali unikajícího útočníka hostí, který z nařízeného trestného střílení vstřelil šestou branku Krumlova. Domácím se podařilo opět dotáhnout na rozdíl jedné branky, když se v 56. minutě podruhé v utkání trefil Korous a o tři minuty později skončila gólem individuální akce Jana Předoty. I přes následnou power play domácí další branku do konce utkání nepřidali a podlehli Českému Krumlovu 5:6.

Další utkání hrají Vimperští v sobotu ve Veselí nad Lužnicí, které je po dvou kolech v čele soutěže.

Jiří Horejš