Dnes sedmapadesátiletý internacionál navštívil město nad Jordánem ze zcela prostého důvodu. Patří totiž k oficiálním kandidátům na post prezidenta Českého hokeje a podniká cesty do tuzemských klubů, abych jejich zástupce seznámil se svou vizí pro případné zvolení šéfem tuzemského ledního hokeje.

Dominik Hašek v kanceláři HC Tábor.Dominik Hašek v kanceláři HC Tábor.Zdroj: Deník/Pavel ŠáchaSchůzka s táborskými činovníky se oproti původním předpokladům protáhla na bezmála dvě hodiny. Na přetřes přišla současná nejpalčivější hokejová témata: výrazně rostoucí finanční nápor spojený s provozem klubu i samotných sportovišť, struktura a fungování mládežnických soutěží i další aktuálně omílané problémy. Táborští se s Dominikem Haškem dotkli také problematiky mužských soutěží a jejich nepříliš spravedlivého propojení, což právě tým HC Tábor letos poznal na vlastní kůži.

Vedle samotné pracovní návštěvy toho legendární gólman v Táboře víc nestihl, zaujal ho však pohled na interiér táborského stadionu. „Je vážně parádní, rozhodně má svoje kouzlo. Například dřevěné sedačky už se dneska jen tak nevidí,“ neopomněl poznamenat.