Představte svojí dosavadní kariéru,za jaké kluby v jakých kategoriích jste hrál?

Začal jsem na přelomu druhé a třetí třídy základní školy ve Vimperku, kde jsem působil až do konce sezony 2005 – 2006. Poté jsem odešel do týmu IHC Písek, kde jsem hrál mládežnické kategorie až do roku 2010. Další zastávkou byl tým HC Kobra Praha, kde jsem působil jednu sezonu v juniorech a v A týmu mužů. Poté jsem se vrátil zpět na jih a působil v druholigovém Milevsku a střídavé starty měl v Písku. Loňskou sezonu jsem nehrál ze zdravotních důvodu nikde.

Kdo ze současného týmu s Vámi ve Vimperku s hokejem začínal?

Nevím jestli se mnou přímo někdo začínal, ale celou dobu, co jsem hrál ve Vimperku, tak jsem hrál s Radkem Podskalským, Radkem Sitterem, Vláďou Plouharem a Láďou Paulem.

Proč jste nezkusil se probojovat do druholigového kádru IHC Písek a volil návrat do mateřského klubu?

Jelikož jsem loňskou sezonu nehrál, neměl jsem ambice a asi bych nejspíše ani už neměl kvality se vejít do kádru týmu, který má opravdu výborný útok. Hlavní důvod ale byla pracovní příležitost, kterou jsem dostal a vrátil jsem se zpět domů do Volar, odkud je to do Vimperka nejblíže a chtěl jsem si zahrát s kamarády, se kterými jsem už skoro deset let nehrál.

Jaké vidíte šance omlazeného týmu v letošním ročníku Krajské ligy?

Zatím nejsem schopen říct, jak bude sezona probíhat. Po přípravných zápasech, které se nám moc nevydařily, si myslím, že to bude těžké. Záleží na tom, jestli nalezneme to správné sestavení jednotlivých pětek a jak budeme chtít my sami. Kolektiv jsme dobrý a věřím, že pokud budeme hrát jako tým, jsme schopni se dostat alespoň do play off.

Co říkáte na úvodní zápas krajské ligy? Jedete na David servis České Budějovice.

První zápas bude nesmírně těžký. Trénujeme teprve třetí týden a oproti jiným týmům máme i málo přípravných utkání, ale pokud budeme vycházet z dobré hry vzadu, mohli bychom uhrát dobrý výsledek i s tak těžkým mužstvem, jako je David servis.

Karel Novotný