Hosté nastoupili v brance s Kváčou, do sestavy se vrátil uzdravený Doležal a mladíka Beránka, který je na srazu reprezentační osmnáctky, nahradil ve čtvrté formaci Doktor.

Domácí extraligový celek vlétl do zápasu jako velká voda a už po jednačtyřiceti vteřinách vedl, když si Hovorkovu přihrávku srazil za záda vlastního brankáře Karabáček. Od ještě větší pohromy pak uchránil svůj tým Kváča, když zlikvidoval sólo Machaly.

Motor pak sice začal postupně zvedat hlavu, při své první přesilovce zasypal Kacetla sprškou střel, ale při premiérové početní výhodě soupeře přišel druhý úder. Po Rolinkově vyhraném vhazování Kváču prostřelil střelou z první Schaus.

Po změně stran se začali hosté stále častěji osmělovat a dávali soupeři jasně najevo, že zápas ani zdaleka nezabalili. Daleko od kontaktního gólu nebyl Babka, Kacetl však byl na místě.

Hrálo se ve velice rychlém tempu a třetí gól mohl přidat na druhé straně Schaus, který se ocitl sám v prostoru mezi kruhy. Kváča však vytáhl velmi dobrý zákrok.

Ještě krátce před druhou sirénou vypálil velmi dobře hostující Gilbert a jen o centimetry minul Kacetlovu branku.

V závěrečném dějství už Dynamo především kontrlolovalo svůj dvoubrankový náskok. A dělalo to velmi dobře, protože Motor měl velké problémy dostávat se do vážnějších příležitostí. Hostím nevyšla ani přesilovka při vyloučení Mikuše. Naopak mohli sami inkasovat, ale rychlý brejk soupeře a přečíslení dva na jednoho vyřešil Kváča.

Jedenáct minut před koncem byla tajenka úvodního barážového duelu definitivně vyřešena. Na konci povedené domácí kombinace posouval Perret kotouč už do odkryté Kváčovy klece.

Přestože na ledě už bylo celkem jasno, početná skupina hostující fanoušků sympaticky skandovala: „Ať žije Motor.“

V závěru to hosté zkusili bez brankáře, Perret dal do prázdné branky, ale na konečných 4:1 pečetil v poslední minutě povedenou střelou Endál.

Branky a nahrávky: 1. Hovorka (Rolinek, Mandát), 16. Schaus (Rolinek), 49. Perret (Budík, Marosz), 57. Perret (Kloz) – 60. Endál (Čermák, Vydarený). Vyloučení: 3:3, využití: 1:0. Rozhodčí: Bejček, Hejduk – Brejcha, Jelínek. Diváci: 9106.

Pardubice: Kacetl – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, J. Zdráhal, Budík, Porseland – P. Sýkora, Ihnačák, M. Kratochvíl – Hovorka, Mandát, Rolinek – L. Horký, Poulíček, Machala – J. Kloz, Marosz, Perret. Trenéři Lubina Čáslava a Král.
ČEZ Motor: Kváča – M. Jandus, Vydarený, Pavlin, Pýcha, Plášil, Kutlák – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Zd. Doležal, Bradley, Karabáček – Endál, Gilbert, M. Novák – Babka, J. Doktor, Heřman. Trenéři Prospal a Totter.

Hlasy trenérů - Richard Král (Pardubice): "Měli jsme skvělý začátek utkání. Velice dobře jsme utkání zvládli takticky. Dokázali jsme si pohlídat největší zbraně soupeře a vyhráli jsme zaslouženě."

Václav Prospal (Motor): "Když dáš gól až v poslední minutě zápasu, tak těžko můžeš chtít vyhrát. Pardubice podaly velmi dobrý výkon a pomohl jim šťastný gól hned v první minutě. Prakticky od začátku zápasu jsme si táhli dvoubrankovou ztrátu a soupeř vyhrál zaslouženě." 

Druhý duel: Chomutov – Kladno 2:0 (0:0, 0:0, 2:0), 48. Sklenář, 55. Vl. Růžička ml.