Galerie: Recepty s (ne)obyčejným zelím

26 - Zelné produkty z Křimic. Zelí je nejen úžasně chutné a variabilní, ale také nesmírně zdravé Kateřina Herzánová z Horského areálu Lesná. Břestek, prohlídka vesničky na úpatí Chřibů. Šlapání zelí Břestek, prohlídka vesničky na úpatí Chřibů. Šlapání zelí Zelí je nejen úžasně chutné a variabilní, ale také nesmírně zdravé. Hodí se jako hlavní chod i příloha Od hlávky až ke spotřebiteli to zelným hlávkám trvá téměř měsíc. Od hlávky až ke spotřebiteli to zelným hlávkám trvá téměř měsíc. 1 - Zelí z pole, kde se sebere pomocí speciálního sběrače, se převeze do areálu zelárny. 7 - Většina sklizeného zelí se zpracuje ve vlastní zelárně přímo v Křimicích. 2 - Hlávky se prvotně očistí od hrubých nečistot a zbytků hlíny. 23 - Kysané zelí je zdrojem přírodní vlákniny a vitamínu C s pozitivním účinkem na střevní mikroflóru a tím i na imunitu. Nakrájet bylo potřeba metráky hlávkového zelí. Posledních pět let nevynechala příležitost, aby si zajela na Lesnou pro čerstvě našlapané zelí Lucie Šimoňáková z Jirkova.