Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Lenoru letos poprvé provoněly chléb a placky
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Augustin Sobotovi dává do pece várku lenorských placek.
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Houstičky ven mezi lidi, placky zase dovnitř. Všechno je tak výborné, že pec pomalu nestíhá.
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Dobroty z Lenory chutnají všem bez rozdílu věku.
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Račte ochutnat, jsou právě vytažené z pece, a housky byly opravdu výborné
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Lenoru letos poprvé provoněly chléb a placky
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Jedna z pomocnic pekaře Augustina Sobotoviče Ludmila, při přípravě placek do pece. Nejprve se do těsta udělají prsty díry a pak se placka potře olejem.
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Placky se vyvedly, jsou nadýchané, ještě potřít česnekem
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Zhruba 25 bochníků chleba se při jednom pečení vkládá do ošatek a nich zase do pece. Prý je to podle toho, klik pekař ráno naleje do díže vody.
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Takhle to vypadá, než jdou chleby do pece.
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
A šup s chlebem do pece, najednou se jich tam vejde dvaadvacet. Pekařovi Augustinovi pomáhá Karel Háječek.
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Poprvé se letos pekly velikonoční bochánky, prý na zkoušku.
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková
Přítomné dámy se mezi tím dozvěděly, jak správě umotat housku. Vypadá to složitě, ale když vám to ukáže odbornice, není na tom vůbec nic.
Zdroj: Deník/Jana Vandlíčková