Zdíkov – Strunkovice 0:3 (0:0)

Do utkání zdíkovští hráči nastoupili velmi ospale. Hosté byli fotbalovější, ale nedařilo se jim ve finální fázi. Teprve po 20 minutách hry se domácí probudili a hned mohli jít do vedení, šanci otevřít skóre měl Schwarz. Bohužel jeho střela minula hostující branku o půl metru. Následovala velká šance Strunkovic. Matador Václav Beneš však ve slibné pozici branku Václava Cardy také netrefil. Hosté hráli aktivněji a využívali hrubých chyb domácích. Zejména pravá strana Zdíkova nepůsobila jistým dojmem. Největší šance první půle se však zrodila na domácí straně po akci dvojice Nový – Schwarz. Zdíkovský útočník se opřel z hranice velkého vápna do míče a orazítkoval pravou tyč hostující branky. Poločas se dohrál bez branek.

Druhou půli začali Zdíkovští další megašancí. Jiří Žižka se dostal až před hostujícího brankáře, jeho pokus o oblouček však strunkovický gólman zneškodnil. „Kdo nedá, dostane!" praví známé fotbalové přísloví. Také tentokrát se jeho skutek naplnil. Bezprostředně po Žižkově akci přišla chyba v rozehrávce Zdíkova a následný centr z pravé strany proměnil ve vedoucí branku Šabršula – 0:1. Domácí hru branka výrazně ovlivnila. Začali kupit chybu za chybou a navíc začaly pracovat emoce. Hosté se naopak uklidnili a osmělovali se k dalším výpadům. Při druhé brance si neporozuměli domácí obránci a náhle se před Cardou zjevil Václav Beneš a nemýlil se – 0:2. Třetí branka padla po rohu a předcházelo jí několik individuálních chyb. Domácí si dobře nepohlídali hostující hlavičkáře, brankář nedosáhl na centr a míč na brankové čáře vykopl Nový tak nešťastně, že zasáhl dobíhajícího Jílka a ten dopravil míč do sítě Zdíkova potřetí – 0:3. Zdíkov se ještě pokusil vstřelit alespoň čestnou branku, ale štěstí se od jeho hráčů odklonilo. Žižka střelou za pokutovým územím minul a Vondráček tváří v tvář nepřelstil brankáře.

Zdíkov, bohužel, dokázal, že se mu doma nedaří a v posledních třech domácích zápasech nejenže nebodoval, ale dokonce nevstřelil ani branku.
Sestava Zdíkova: Carda V. st. – Sova (65. Vondráček), Šebánek, Labašta, Trajer – Nový, Žižka, Pešek, Holcknecht (50. Hojdekr) – Vačkář, Schwarz.

Roman Šebánek