Na rozdíl od jakési předgenerálky (s Chrudimí 1:1) se Dynamu poslední přípravný zápas před domácí premiérou jarní části FNL vydařil.

Své svěřence chválil i trenér David Horejš: „Po zápase s Chrudimí, kdy jsme ani s výsledkem, ani se hrou spokojeni být nemohli, jsme měli s hráči sezení a něco jsme si řekli. Musím říct, že kluci to splnili do puntíku," vyzdvihl kouč Dynama, dle něhož byla na jeho hráčích hned od úvodu znát velká touha po vítězství.

Jihočeši opravdu duel začali s elánem a soupeře jasně přehrávali. Už v 6. min. spálil velkou šanci Pešek, vzápětí ale Patrik Čavoš nádherně zpoza vápna dal na 1:0. „Zda byl nejhezčí gól, co jsem kdy vstřelil, to nevím, jeden ještě hezčí jsem možná už dal, mezi ty nejhezčí ale určitě patří," culil se autor vedoucího gólu, jehož hostování ze Sparty by se mělo změnit v přestup (dle generálního manažera Martina Vozábala jak Čavoš, tak i Pešek už v Dynamu podepsali tříleté smlouvy).

Výbornou úvodní čtvrthodinu završil po Benátově trestném kopu pěknou hlavičkou na 2:0 Šourek. „Vyhráli jsme zcela zaslouženě, a to s kvalitním soupeřem," vyzdvihl Horejš a připomněl respekt budící výsledky Vla᠆šimi ze zimní přípravy.

Kladem dle Horejše bylo, že se hrálo na přírodní trávě a navíc na tomtéž hřišti, kde se Dynamo už tento pátek večer utká o body s Varnsdorfem. „Z toho, že jsme si mohli zahrát na hlavním stadionu a na perfektním hřišti, které bylo nádherně připravené, jsme měli velkou radost. Fotbalu to jen prospělo a myslím, že i to kluky nabudilo," usoudil.

Po přestávce po výborné Peškově akci a jeho přesné střele stačil brankář Nguyen míč jen vyrazit před sebe a dobíhající Matějka potvrdil, že čich na góly má – 3:0.

Byť nějaké šance ještě Jihočeši měli, spíše si výrazný náskok už jen hlídali a hosté v závěru prohru snížili, když Haškovu tutovku Křížek sice výborně zneškodnil, proti Hadaščokově dorážce už však byl bezmocný.

Zápas se měl hrát původně v sobotu a v úvahu přicházela i umělka na Složišti, po dohodě obou klubů ale došlo ke změně. „Chtěl bych poděkovat Vlašimi, že nám vyšla vstříc," ocenil Horejš. „Chtěli jsme týdenní předzápasový režim mít už před generálkou týž jako v týdnu před Varnsdorfem," podotkl kouč Dynama a přidal potěšující zprávu o zdravotním stavu Jiřího Kladrubského, jenž po smolné srážce se spoluhráčem Čavošem zápas nedohrál. „Měl po té srážce lehký otřes a raději jsme ho stáhli. Nemělo by to ale být nic vážnějšího," řekl Horejš.

Ještě po páteční generálce s Vlašimí připravilo Dynamo pro novináře předsezonní tiskovku.

Trenér David Horejš hned v úvodu odpovídal na dotaz, zda už má v hlavě sestavu, v níž jeho tým v pátek půjde proti Varnsdofu: „Úplně jasno ještě nemám, protože někteří kluci, co dnes naskočili, si o post hodně nahlas řekli," zmínil kouč Dynama třeba Hálu. „Změnili jsme i některá rozestavení a například Ivo Táborský na hrotu hrál velice dobře. A já jsem rád, že to není o jedenácti lidech a že se dá s tou sestavou hýbat," podtrhl.

Nepříjemností je zranění Adriana Čermáka ze zápasu s Chrudimí. „Je to obrovská ztráta, je to pro nás klíčový hráč," litoval Horejš. „Věřím ale, že se brzy dá do pořádku a do sestavy se vrátí."

Za týden, co do soutěže zbývá, se dle Horejše ještě může ledacos přihodit: „Já bych hlavně byl rád, kdybychom výkon z duelu proti Vlašimi přenesli do soutěže a kdyby tady i za týden po zápase s Varnsdorfem spokojenost s výsledkem i hrou byla tatáž jako teď."

Dynamo ČB - Vlašim 3:1 (2:0) - Branky: 10. Čavoš, 16. Šourek, 67. Matějka – 78. Hadaščok. ŽK: Hála. Diváci: 200. Rozhodčí: Severýn – Šimáček, Flimmel. Dynamo: Křížek – Klesa (46. Vopat), Novák, Šourek, Fun᠆da – Čavoš, Kladrubský (19. Hála) – Wermke, Benát (58. Kadula), Pešek (70. Kalod) – Táborský (58. Matějka). Vlašim: Nguyen – Wiesner (75. Kadlec), Kulhánek, Štochl (88. Ngimbi), Tusjak (88. Vrána) – Reiter, Duga (64. Hašek), Tarczal (75. Březina), Janda, Kučera – Jíra (56. Hadaščok).

Druholigové jaro Dynama:
Pá 3. března: Dynamo ČB – Varnsdorf (18:00)
Pá 10. března: Znojmo – Dynamo ČB (19:00)
Pá 17. března: Dynamo ČB – Sokolov (18:00)
Pá 31. března: Ústí/L. – Dynamo ČB (18:00)
Pá 7. dubna: Dynamo ČB – Olomouc (18:0)
So 15. dubna: Frýdek – Dynamo ČB (16.30)
St 19. dubna: Dynamo ČB – Ostrava (18:00)
So 22 dubna: Opava – Dynamo ČB (18:00)
Pá 28. dubna: Dynamo ČB – Vlašim (18:00)
So 6. května: Prostějov – Dynamo ČB (17:00)
St 10. května: Dynamo ČB – Pardubice (18:00)
Ne 14. května: Dynamo ČB – Táborsko (17:00)
So 20. května: Žižkov – Dynamo ČB (17:00)
So 27. května: Dynamo ČB – Třinec (17:00)