„Doma vyhrát bylo pro nás prostě povinností, byl to pro nás nesmírně důležitý zápas," zhluboka si oddechl trenér Pavol Švantner.

Vítězům se povedl vstup do zápasu. „Vletět do toho hned od začátku, to jsme chtěli, to bylo naším záměrem. Klukům jsem říkal, že musíme soupeře dostat pod tlak, chodit dopředu v co největším počtu a pokusit se dát brzy branku, aby nás to uklidnilo," vysvětloval zkušený trenér.

Domácí měli vedle Tomkova gólu z penalty v první půlhodině i další šance, Kalouskovu střelu ale vyrazil brankář Trmal, jenž si poradil reflexivně i ve 31. min. s ranou Chylíka z několika kroků. „My mohli o výsledku rozhodnout už do půle, za stavu 2:0 by se nám hrálo líp, bohužel jsme druhý gól nedali," litoval Švantner.

Už ke konci poločasu si hosté ve snaze srovnat vynutili převahu a měli i dvě tutovky, brankář Luksch ale kryl jak nájezd Vrány, tak gólovou ránu Kohúta k tyči. „Byly to dvě těžké střely, ale Matěj byl výborný a podržel nás. Což mě těší, dobrý gólman je základ dobrých výsledků," ocenil Švantner a vyzdvihl i Cepáka, jenž zaskočil na stoperu za vykartovaného Kočího: „S námi hrál prvně, ale zvládl to."

Matěj Luksch: Vyhrávat teď prostě musíme

Velkou měrou se v I. lize dorostu na výhře mladíků Dynama se Slováckem 1:0 podílel 18letý brankář Matěj Luksch.

V zápase, který pro vás byl velice důležitý, jste vydřeli tři body. Takže spokojenost?
Samozřejmě, že z vítězství máme velikou radost. Byl to hodně důležitý zápas a já doufám, že jsme se jím nastartovali na vítěznou šňůru. Musíme ale na to navázat hned teď v Teplicích.

Vy jste k těm třem bodům přispěl vychytanou nulou. Hodně vás to těší?
Určitě. A to tím spíš, že ta nula byla po hodně dlouhé době. Jsem rád, že jsme to vzadu tak zvládli. Nejen já, ale i stopeři a krajní beci. Kluci vzadu hráli výborně.

Ke konci první půle jste se musel dost činit, hosté tam měli dvě tutovky. Která byla pro vás v bráně horší?
Nepříjemnější byla ta rána na první tyč. Ten kluk pálil z otočky a to se těžko odhaduje. Jsem moc rád, že se mi to podařilo chytit.

A co ta šance předtím, kdy šel Vrána na vás úplně sám?
Já byl vylezlý z brány ven, protože oni byli v brejku a já couval. Naštěstí se mi to podařilo vyndat druhou rukou. Věděl jsem, že to mám na ruce, takže jsem strach neměl. Bylo to v pohodě.

Vy jste výborně začali, po vedoucím gólu jste se ale zřejmě začali o tři body bát. Byli jste hodně nervózní?
Velké důležitosti zápasu jsme si pochopitelně byli vědomi. Vyhrát domácí zápasy, to se teď prostě musí. Navíc se Slováckem, které jsme teď stáhli na tři body.

Vaše situace v tabulce se tudíž po této vydřené výhře přece jen o něco vylepšila?
Je to lepší. V tuto chvíli sice ještě nevíme, jak hráli ti pod námi, aspoň jsme se ale odpíchli od barážových příček. To je důležité.