„Jsme rádi, že jsme tu sérii konečně zlomili," oddechl si trenér David Horejš. „My ani předtím ty zápasy špatně nehráli, ale komplikovali jsme si to hroznými chybami. Proto jsme spoustu bodů poztráceli remízami."

Vyšehradu šlo o všechno a potřeboval vyhrát. „Tím víc nás vítězství těší, všechny spekulace jsme tím uťali. Kluci prokázali charakter a všem zavřeli pusy," usmíval se kouč Dynama spokojeně.

Byť jasným cílem byly tři body, opět dostali v sestavě Dynama šanci hráči ze širšího kádru. „Tak jako v Pardubicích zase byl v bráně Hajdušek a chytal spolehlivě. Totéž platí na Kubu Hrice, hrál po dlouhé době, ale odvedl poctivý výkon, nechyboval. Také Honza Hála, jenž dlouho marodil a ani zimní přípravu neabsolvoval, sice do hry skočil rovnýma nohama, ale nezklamal," vyzdvihl Horejš.

Chválu sklidil také Kadula, jenž šel až na konci zápasu, přesto stihl dát gól: „Chodil po zranění za juniorku a asi tam byl vytížen, protože fyzicky je na tom výborně. My si s ním sedli, nějaké věci si vyříkali a věřím, že se přes léto dá do kupy a že tu bude platným hráčem. Velkou jeho předností je koncovka a velice silný je i v osobních soubojích," ocenil Horejš.

V zápase samotném kouč Dynama kvitoval, že jeho hráče nezlomil ani gól z penalty. „My si v půli řekli, že si musíme dát pozor na zbytečné fauly a jen začne druhá půle, při prvním rohu hned penalta, zřejmě dosti přísná, ale to komentovat nebudu. Naštěstí gól z penalty nás vyburcoval a kluci zapli naplno. , Měli jsme tam asi tři tyčky a třemi góly skóre otočili," přiblížil zvrat v zápase trenér Dynama, dle něhož v závěrečné půlhodině jeho tým odvedl výborný výkon. „Kluci hráli velice aktivně a agresivně, z jejich hry byl cítit hlad po vítězství. Ani v době, kdy už jsme vedli 2:1, jsme nebránili," pochvaloval si Horejš.

Hru vítězů hodnotil vysoce i domácí kouč Jaroslav Klíma: „Byli jsme půl hodiny od záchrany ve druhé lize, jenže jsme narazili na nejsilnějšího soupeře na jaře. Po kombinační a technické stránce určitě. Dynamo tady prokázalo vysokou kvalitu, je to prakticky stále ligový tým a zejména Kalod ukázal, že je rozdílovým hráčem. Výborný výkon podal i Šimák a takhle lze pokračovat u dalších hráčů soupeře," nešetřil lodivod Vyšehradu na adresu Dynama superlativy. „Navzdory porážce naši hráči tudíž zaslouží pochvalu, jak tomuto silnému soupeři vzdorovali. V prvním poločase jsme hosty k ničemu vážnějšímu nepustili, ale ve chvíli, kdy jsme se ujali vedení, dokázaly Budějovice vystupňovat tempo hry a my jsme zbývající část utkání nezvládli takticky. V improvizované sestavě jsme i tak odehráli velmi slušný zápas. O našem dalším sportovním osudu se rozhodne až ve Znojmě."

Dynamo zakončí letošní ročník II. ligy v sobotu doma s Vlašimí (17.00).