Přes dvacet týmů složených ze zaměstnanců jihočeských firem se proti sobě postaví v letošním druhém ročníku fotbalové Zaměstnanecké ligy Deníku. Tým Madety, a. s., v boji o co nejlepší umístění povede obchodní zástupce firmy Radek Motys.

Jaký je váš největší sportovní úspěch?
Ve volejbale jich bylo celkem dost. Pokud mohu, vyjmenuji: čtyřikrát Mistr ČR, třikrát vítěz Českého poháru, jednou vítěz Československého poháru, třikrát třetí místo v Českém poháru a jednoutřetí místo v belgické lize. Co se týká fotbalového úspěchu, prozatím je největším úspěchem start v Zaměstnanecké lize Deníku.

Co děláte pro svou kondici?
Vzhledem k tomu, že jsem bývalý sportovec, snažím se udržet si ji pravidelným běháním a hraním beachvolejbalu.

Se kterým fotbalistou byste si chtěl zahrát a proč?
Fotbal moc nesleduji, ale kluci říkali, že jeden dobrý hráč je prý v klubu Vyšehrad, jmenuje se Julius Lavický. Tak asi s ním?

Jaký jste si dal v životě „vlastňák“?
Jelikož mým prvním fotbalovým turnajem byla v loňském roce Zaměstnanecká liga Deníku, tak se mi to naštěstí ještě nepodařilo. A doufám, že se téhlepotupě vyhnu i letos. Pokud ne, mají u mě kluci pivo.

Komu byste dali červenou kartu a za co?
Rozhodně bych kartoval hráče, kteří filmují pády při jakémkoliv kontaktu od soupeře. Myslím, že tohle do fotbalu nepatří.