Nová sezona je za dveřmi, jak se na ní těšíte?
Na sezonu se už moc těším. Přece jenom mistrovská utkání jsou o něčem jiném než přípravná, která ale samozřejmě ke každé přípravě patří. Budeme hrát s trošku jinými soupeři, než jsme hráli doteď. Bude to změna pro nás pro všechny a až samotná sezona ukáže, jak na tom jsme.

Odešli po sezoně nějací hráči?
Náš tým po uplynulé sezoně neopustil žádný hráč, za což jsme samozřejmě velmi rádi.

Jak hodnotíte letní přípravu?
Letní přípravu hodnotím pozitivně. Začali jsme soustředěním u Milana Kavana v Mladošovicích, kde jsme sehráli těžké přípravné utkání s Českým Krumlovem, které jsme prohráli 2:5. Další zápasy jsme hráli takto: v Sušici prohra 2:3, v Záblatí výhra 5:3 a v generálce jsme doma porazili mužstvo Volyně 9:2. Trénujeme třikrát týdně a sice v pondělí, ve středu a v pátek, aby měli naši hráči možnost být na co největším počtu tréninkových jednotek. Účast na trénincích je také dostačují a každý bere přípravu vážně. Bohužel se objevili i tací, kteří účast na trénincích nebrali úplně vážně, ale to jsme si již vyříkali a snad dotyční pochopili, že bez tréninku to nepůjde. Vím, že každý máme svoji rodinu, práci a volný čas, ale pokud chodí na trénink i hráči starší čtyřiceti let, tak nevidím žádný důvod, proč by nemohl přijít svobodný kluk, kterému je 20 let. To je ale bohužel dnešní doba. Ale jak se říká – každý svého štěstí strůjcem.

Jsou v týmu nějaké nové posily?
Do týmu jsme sehnali prozatím dvě velké posily a na třetí se aktivně pracuje. Po roční pauze se vrátil Honza Blahout, který je velikou posilou jak na hřišti, tak v kabině po lidské stránce. Další posilou je Martin Tischler, kterého jsem přemluvil, aby zase začal hrát fotbal a pomohl nám. O jeho fotbalových kvalitách netřeba hovořit. Další posila je v jednání, ale zatím nechci moc předbíhat.

S jakým cílem jdete do sezony?
Do sezony jdeme s cílem hrát v klidném středu tabulky a rádi bychom se pohybovali na předních příčkách. Ale vše ukáže až samotná sezona a hodně důležitý bude její start, jak se nám povedou úvodní zápasy. Jak jsem již ale uvedl, naše skupina má jiné složení a polovinu týmů moc neznáme, takže naše umístění opravdu ukáže až samotná sezona. Další z našich cílů je, abychom zase co nejvíce začleňovali do týmu dospělých naše nadějné dorostence.

Co byste vzkázal fanouškům Šumavanu Vimperk?
Ať se na nás přijdou podívat, ať nás ženou dopředu a my se pokusíme potěšit jejich oko pěknou hrou, krásnými góly a vítěznými zápasy. Také bych chtěl diváky pozvat hned na tuto sobotu od 15 hodin, kdy hostíme celek Vodňan a před tímto zápasem představíme divákům zbrusu novou závlahu naší hrací plochy. Každý, kdo chce vidět tuto novu závlahu, tak ať dorazí na zápas s dostatečným předstihem.

Autor: Zdeněk Formánek