Klání se zúčastnilo 12 celků, které byly nalosovány do třech skupin po čtyřech. Zde se hrálo každý s každým, následně první dva týmy ve skupinách postupovaly do skupiny o 1. – 6. místo, přičemž zápas ve skupině se započítával do tabulky o umístění. Celky na 3. – 4. místě ve skupinách si pak zahrály o 7. – 12. místo. Hrací doba byla stanovena na 1x17 minut, která později byla zkrácena na 1x14 minut. Po odehrání základních skupin byly připraveny dovednostní soutěže ve střelbě, driblinku a přesnosti.

Do turnaje jako první vstoupil tým „A", na který čekal 1. FK Příbram. Již od počátku zápasu vimperští převzali otěže hry a hned ve 13. vteřině otevřel skóre Petr Benda. Pak se na příbramskou branku valil útok za útokem a zápas skončil přesvědčivou výhrou Šumavanu 11:0, když se trefil 4x Benda, 2x Willmann a Kecskés, a po brance dali Uhlík, Paletář a Sova.

Béčko nastoupilo proti týmu z Černolic. Utkání bylo vyrovnané, avšak svěřenci Milana Sedláčka nepodali svůj optimální výkon, a proto se museli sklonit před svým soupeřem, který vyhrál 2:0.

Ve druhém zápase A tým Šumavanu nastoupil proti hráčům z Nýřan. Zápas sice dovedl do vítězného konce v poměru 7:0 (2x Benda, Uhlík a Sova, 1x Pergler), avšak svým výkonem a herním projevem svého trenéra nepotěšil.

Druhý vimperský tým ve druhém zápase nastoupil proti jednomu z favoritů turnaje Baníku Stříbro, který v prvním zápase působil velmi vyzrále a měl i výškovou převahu oproti ostatním týmům.  Vimperští hráči opět  nepodali takový výkon, na který mají, a zápas prohráli 1:4, když čestný úspěch zaznamenal Šimon Kurz.

Ve třetím zápase se „A" tým utkal s Klatovy. Vimperští sice zápas opět dotáhli do vítězného konce, když vyhráli 4:0 po brankách Paletáře, Bendy, Sovy a Perglera, avšak opět jejich výkon nebyl až tak přesvědčivý jako v prvém zápase. Přesto základní skupinu přesvědčivě vyhráli se skóre 22:0
Třetím soupeřem byl týmu „B" domácí FK Kohouti Rokycany A. V zápase se již povedly vimperským hráčům různé kombinace, ale i přesto na svého soupeře nestačili a prohráli 0:4 a skončili tak v základní skupině na posledním 4. místě.

Ve skupině o pořadí se hráčům druhého vimperského týmu dařilo o poznání více, když v prvním zápase rozstříleli domácí céčko, když se zápas povedl zejména dvojici Stöhr – Sedláček, kteří dohromady nastříleli 10 branek. K nim se ještě jednou brankou přidal Šimon Kurz a tým se tak mohl radovat z prvního vítězství na turnaji v poměru 11:0. Ve druhém zápase se postavil proti Vimperským tým z Nýřan. Vimperští byli po celý zápas lepší a vypracovali si řadu brankových příležitostí, zejména Šimon Kurz, avšak ty nedokázali proměnit a následoval trest, když minutu před koncem z ojedinělé šance vstřelil branku soupeř a mohl se tak radovat z vítězství 1:0. Ve třetím zápase se Vimperští utkali s Příbramí. Do poloviny utkání byl lepší vimperský tým, když v osmé minutě již vedl 3:0 po brankách Sedláčka, Juřína a Stöhra. Ovšem soupeř se nevzdal a v závěru zápasu ještě vše zdramatizoval, když vstřelil dvě branky. Nakonec však Vimperští vítězství udrželi. V posledním zápase čekal na Vimperské domácí B tým. Úvod zápasu se opět podařil Šumavanu, když již ve třetí minutě vyhrával 3:0. Soupeř dokázal snížit a pomalu přebíral aktivitu na hřišti. Vimperští byli nuceni vystřídat brankaře Davida Chalupného, který do té doby předváděl velmi soustředěný výkon a řadě gólů dokázal svými zákroky zabránit. Do branky se postavil nejmladší hráč Adam Sedláček, který však svými zákroky zachránil vítězství. I díky této výhře skončil Šumavan Vimperk B na solidním 9. místě.

První vimperský tým se v úvodním utkání skupiny o 1. – 6. místo utkal se  Stříbrem. Vimperští soupeře přehrávali a do  11. minuty dokázali vstřelit pět branek (2x Willmann a Paletář, 1x Benda) a též je podržel bezchybný Víťa Dvořák v brance, který si ještě protrpěl v utkání nepříjemnost při vyraženém dechu, ale ukázal, že je chlap a v turnaji pokračoval. Vimperk pokračoval zápasem s týmem z Černolic, který dokázal porazit v poměru 6:0, když se o vimperské branky zasloužili 2x Benda a Uhlík a po jedné Willmann a Pergler. Proti Jiskře Domažlice, která byla dalším soupeřem, se tento výsledek opakoval, když se o branky podělili 2x Uhlík a po jedné Paletář, Kecskés, Willmann a Pergler. Posledním soupeřem  na turnaji byl tým FK Nepomuk. I v tomto zápase vimperský tým kraloval a bezpečně si došel pro další výhru, tentokrát v poměru 4:0, když se dvakrát trefil Benda a po jedné brance přidali Paletář a Pergler. Vimperské áčko se tak mohlo radovat z celkového vítězství na turnaji s neuvěřitelným skóre 43:0.

Nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen Petr Benda s 12 brankami, nejlepším gólmanem turnaje Víťa Dvořák, který za celý turnaj nemusel lovit míč ze své sítě, což je i vizitkou obranné řady vimperského Šumavanu. V individuálních soutěžích měl šumavský tým také své kvalitní zastoupení, když Petr Benda obsadil třetí místo ve střelbě na přesnost a Martin Willmann 2. místo v driblingu a slalomu s míčem.

Sestava Šumavan Vimperk A: Dvořák – Benda, Uhlík, Pergler, Paletář, Sova, Willmann, Kecskés. Trenér Jaroslav Uhlík. Vedoucí mužstva: Martin Willmann. Sestava Šumavan Vimperk B: Chalupný – Sedláček, Stöhr, Kurz, Juřík, Pek, Kopolovič, Kliment, Hanko. Trenér: Milan Sedláček. Vedoucí mužstva: Martin Willmann.

Martin Willmann