Hráči ho zvládli. Vimperk zdolal dalšího lídra a veze se na vítězné vlně. Prachatičtí doma herně trochu zklamali a plný počet bodů si odvezl Junior Strakonice.

Sedlec – Vacov 1:3 (1:3). 40. M. Pešek – 3. J. Ketzer – 4. a 35. A. Jírovec.

„Nesmírně důležité body, ale z daleka ještě není vyhráno,“ komentoval výhru vacovský trenér Stanislav Klas a pokračoval k zápasu samotnému: „Hrálo se na výborném a velkém hřišti, což vyhovovalo našim běhavým klukům. Hned ve 3. minutě jsme dokázali využít nedorozumění domácího gólmana se stoperem a hned nato dali i druhý gól. Mohli jsme zvýšit vedení z penalty, ale nedali ji. Přesto vstřelil Jírovec naši třetí branku. Domácí upravili stav pět minut před půlí. První poločas nám vyšel výborně. Ve druhém to již nebylo ono, domácí byli aktivnější a trefili břevno. My měli jen dva náznaky šancí, ale druhou půli jsme spíše odbránili. Teď by to chtělo tři body potvrdit doma se Slávií a alespoň neprohrát.“

Záblatí - Lhenice B 3:0
Záblatští si pojistili výhrou postup

Vimperk – Bavorovice 2:1 (0:1). 83. a 86. P. Samohejl – 34. M. Blažek.

„V domácím prostředí jsme přivítali lídra a samozřejmě chtěli navázat na povedené výsledky z poslední doby. Utkání se ale vyvíjelo lépe pro hosty, kteří více chtěli a byli aktivnější. První poločas jsme zaslouženě prohráli 0:1. O přestávce jsme si řekli, že musíme začít konečně hrát aktivně a zápas odmakat. To se naštěstí povedlo a my zápas otočili v náš prospěch. Musím ale podotknout, že hosté měli šance i ve druhém poločase a mohli vyhrávat klidně 3:0. Své šance ale neproměnili a my toho dokonale využili opět v závěru utkání. Dva góly vstřelil Pavel Samohejl a v našem táboře propukla velká radost. Jsem moc rád, že se vezeme na vítězné vlně. Máme už 36 bodů a já jsem na můj tým hodně pyšný,“ komentoval duel Michal Uhlík, trenér Vimperka.

Prachatice – Strakonice 2:3 (0:2). 49. M. Kochma, 76. (PK) M. Fischer – 28. a 51. J. Zušťák, 48. D. Juhaňák.

„Bylo znát, že nám chybí oba stopeři. Dva góly jsme soupeři nabídli prakticky sami. Výkon nebyl zdaleka ideální, sice jsme dvakrát dotáhli na rozdíl jedné branky, ale nebyli jsme schopni to srovnat. upozorňovali jsme hráče, že soupeř má prakticky jen Zušťáka, který je schopen dát gól, ale nebylo to nic platné, trefil se dvakrát. Nedařilo se nám v obraně, bylo vidět, že stopeři hrají spolu poprvé. Nicméně na A třídu to bylo solidní utkání, ale hosté měli větší vůli po vítězství. Musíme to hodit za hlavu a připravit se na další utkání,“ komentoval duel Zdeněk Chocholouš, vedoucí mužstva Prachatic.

Prachatice - Strakonice 2:3.
OBRAZEM: Tatran doma padl s Juniorem